Oliva es cardioprotegeix amb la instal·lació de desfibril·ladors en espais públics i eduactius de la ciutat

Als equips ja instal·lats en les dependències de la Policia Local, el Mercat Municipal i el Poliesportiu, es sumen 10 nous desfibril·ladors  repartits en 3 dels cotxes patrulla del cos de la Policia Local, el Magatzem Municipal i els 6 centres educatius públics de primària.

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Oliva, que encapçala Miguel Monzonís, ha instal·lat aquesta setmana, en diferents punts de la ciutat, equips desfibril·ladors per a previndre complicacions en cardiovasculars en cas de d’urgència. Als equips ja instal·lats en les dependències de la Policia Local, el Mercat Municipal i el Poliesportiu, es sumen 10 nous desfibril·ladors, en una primera fase, repartits en 3 dels cotxes patrulla del cos de la Policia Local, el Magatzem Municipal i els 6 centres educatius públics de primària.

Des del departament de Salut, es treballa també per incloure, en una segona fase, la instal·lació en els dos col·legis concertats de la ciutat per completar l’oferta a tota la comunitat educativa.

 

Formació per a l’ús

Aquesta proposta de Monzonís, a més, servirà per a que tota aquella persona, vinculada professionalment als centres educatius, bé siga docent, monitors o monitores de menjador, personal de neteja o de consergeria, tindrà l’oportunitat de rebre la formació per a l’ús de l’equip desfibril·lador.

Aquesta proposta ha rebut una molt bona acollida per part dels equips directius i docents dels centres educatius, que ja han manifestat, aquells centres que encara no ho han fet, la seva intenció de traslladar aquesta possibilitat formativa a tot el personal que treballa en l’àmbit escolar. Els CEIP que ja han comunicat aquesta iniciativa, han rebut nombroses sol·licituds per adherir-se al programa de formació que en breu s’organitzarà conjuntament amb personal del Magatzem Municipal i del Mercat, agents de la Policia Local i equips docents.