Oliva acull l’exposició “Valencianes per la igualtat” de Caixa Popular

Es tracta d’una exposició itinerant, formada per sis escultures creades per l’artista fallera Pilar Luna que reivindiquen diferents afirmacions sobre la igualtat en els seus davantals.

 

Des de les Regidories de Museus i Patrimoni Artístic, d’Igualtat i Diversitat i de Festes, que encapçalen Julio Llorca, Anna Mena i Yolanda Navarro, respectivament, i amb la presència de Susana Miñana i Rafael Pérez, de direcció de Caixa Popular La Safor, s’ha presentat l’exposició “Valencianes per la igualtat”.

Es tracta d’una exposició itinerant, formada per sis escultures creades per l’artista fallera Pilar Luna, en forma de valencianes, intervingudes artísticament, i que reivindiquen diferents afirmacions sobre la igualtat en els seus davantals.

El regidor de Museus i Patrimoni Artístic, Julio Llorca, ha destacat que “aquesta exposició ha estat ja en diversos municipis, per exemple Gandia, i ara hem volgut acollir aquesta iniciativa per tal d’enaltir les obres de Pilar Luna, el moviment per la igualtat entre homes i dones i la figura tan emblemàtica de la valenciana en les nostres festes i la nostra cultura”.

Col·laboració de Caixa Popular

Per altra banda, la regidora d’Igualtat i Diversitat, Anna Mena, ha assegurat que “aquesta exposició el que pretén és posar de manifest les nostres arrels valencianes on la cultura, la festa i el feminisme és emblema de la nostra terra. Unes escultures acolorides, símbol de la diversitat i on predomina el morat, color que ens representa a nosaltres, dones valencianes.”

Aquesta exposició s’ha acabat de muntar aquesta setmana a l’exterior de l’Enginy del Sucre i en la Sala d’Exposicions de la Casa de Maians, i es podrà visitar fins al 24 de febrer.

A més, s’ha aprofitat la presentació per a informar del canvi de direcció en l’entitat bancària Caixa Popular, tant de l’oficina d’Oliva com de la de Tavernes de la Valldigna; a partir de la pròxima setmana, Susana Miñana serà l’encarregada de dirigir l’oficina de Tavernes de la Valldigna i Rafael Pérez, la d’Oliva.