Més de 9.700 rebuts ja es beneficien de la bonificació del 5% a Alcoi

Correspon als rebuts de fem, guals i vehicles

En total, 9.707 rebuts s’han acollit a la bonificació que ofereix l’Ajuntament d’Alcoi que permet reduir un 5% el seu import sempre que es complisca amb una sèrie de requisits. Cal domiciliar els rebuts de brossa, guals i vehicles, i autoritzar que es faça el càrrec conjunt el 12 de març, sent, de manera obligatòria, el del brossa, un dels inclosos. D’aquesta manera, els rebuts tenen un descompte del 5% sobre el seu cost total.

La mesura permet, d’una part, estalviar als contribuents i, d’una altra, les arques municipals aconsegueixen més liquiditat per a fer front als seus pagaments. En 2016, hi havia un total de 3535 rebuts acollits al ràpid pagament, sent el descompte de un 2%. En 2017, l’ajuntament va augmentar la bonificació fins al 5%, i en total, es van acollir a la mesura, 6.265 rebuts. Número que ha augmentat ara fins a un total de 9.707 rebuts.

La regidora d’hisenda, Vanessa Moltó, destaca que «és important que la ciutadania conega les bonificacions a les quals pot acollir-se i amb aquesta mesura impulsada des del Govern Municipal, els veïns veuen reduïts els seus impostos i l’Ajuntament guanya en liquiditat i, per tant, també pot fer millor el seu treball». Moltó afig: «Totes les persones que complisquen els requisits poden acollir-se al descompte, ja que és una mesura bona per a qualsevol contribuent».

Cal recordar que el càrrec serà el 12 de març i aquells ciutadans que no s’hagen acollit a la mesura, poden sol·licitar-la tant per la seu electrònica amb certificat electrònic, com de manera presencial. En aquest cas consisteix a acudir al departament de tributs de l’Ajuntament per a actualitzar les dades, i després presentar la sol·licitud pel registre general.

Cal tindre en compte que aquesta se’ls podrà aplicar en aquest exercici si realitzen la sol·licitud abans del 24 de gener, en cas de realitzar la sol·licitud més endavant passarà al pròxim exercici perquè les dades són relatives al padró municipal que es tancarà eixe dia.

D’altra banda, el pagament de l’impost sobre vehicles, taxa de guals, caixers automàtic i quioscs serà, enguany, del 3 de febrer al 6 d’abril de 2020, tots dos inclusivament. Qui tinga domiciliat algun d’aquests rebuts, se li carregarà el 12 de març. El període de pagament, en canvi, de la taxa de recollida, transport, tractament de brossa i dels residus sòlids urbans serà del 3 de febrer al 3 de juny, tots dos inclusivament. En aquest cas, els rebuts domiciliats es carregaren en compte el 15 de maig.