Home Actualitat Mavi Mestre visita a Ontinyent la façana rehabilitada amb 900.000 euros de la UV

Mavi Mestre visita a Ontinyent la façana rehabilitada amb 900.000 euros de la UV

Mavi Mestre visita a Ontinyent la façana rehabilitada amb 900.000 euros de la UV

La nova rectora ratifica a l’alcalde l’aposta de la Universitat de València per Ontinyent en la seua primera visita oficial al Campus de la ciutat

La nova rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, ha visitat a Ontinyent la façana de l’antic col·legi Lluis Vives, rehabilitada amb una inversió de 900.000 euros de la institució educativa. Mestre ratificava a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, l’aposta de la institució educativa per la ciutat d’Ontinyent, en una visita que tenia lloc el passat divendres i on també acudien la vicepresidenta 2ª de la Diputació de València, Rebeca Torró; el director del Campus d’Ontinyent, José Cantó; el Vicerector de Projecció i Participació Territorial, Jorge Hermosilla; i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament i professorat del Campus, així com l’arquitecte de la UV i tècnics de l’obra.

Mavi Mestre mostrava la seua satisfacció “per poder estar ací comprovant com ha quedat esta façana després d’un treball costós, un patrimoni que diu molt d’allò que va estar l’escola pública durant la 2ª República. Estem molt contents d’estar ací i reiterar el compromís de la Universitat de València amb el patrimoni, la cultura, l’educació pública i amb la ciutat d’Ontinyent”, manifestava. Amb les obres realitzades, l’edifici, inaugurat en 1934, ha recuperat el seu cromatisme original, a més de restaurar columnes, franges verticals de grafies, escuts, pinacles i arcs de mig punt, entre d’altres elements.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, incidia en què “cal estar molt contents i agraïts a la UV per l’aposta seriosa que ha vingut fent per la ciutat als últims 8 anys, no sols al continent sinó també amb el contingut”. El també president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent recordava que la rehabilitació de la façana ha suposat una inversió de prop de 1 milió d’euros de la UV però que “és molt allò que als últims anys hem aconseguit junts: comptar amb ADE, unificar el Campus, construir un nou edifici al Llombo amb 3 milions d’inversió, passar de dos graus a quatre amb la implantació de FCAFE i Infermeria o que Unisocietat tinga 400 alumnes. I és molt el que encara ens queda per fer perquè Ontinyent siga, cada vegada més, una Ciutat Universitària. Ens queden molts reptes per davant”, concloïa.