L’oposició de Vilallonga paralitza la tramitació de l’ajuda per a reparar un parc

PSPV i Compromís rebutgen la convocatòria d’un ple necessari per a tramitar l’ajuda de l’IVACE per a regenerar la zona verda de Carrer Trinquet

El PSPV i Compromís de Vilallonga han tornat a donar l’esquena a la gestió municipal. Tant socialistes com nacionalistes “s’han oposat clarament” al fet que Vilallonga reba una ajuda de 130.000 euros per a reformar i millorar un parc del polígon que està en mal estat i que són molts els veïns de la localitat i usuaris de la zona industrial que reclamen que es millore, com ha explicat l’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós.

La zona verda en qüestió està situada al costat del conegut Carrer Trinquet, i a primera vista s’observen les necessitats d’aquest recinte: “Hi ha pedres que entorpeixen el trànsit pel parc i sobretot impedeix l’accés als més majors. De fet, la memòria que ha redactat l’Ajuntament per a demanar aquesta ajuda contempla millores en l’accessibilitat”, ha relatat el primer edil, del PP.

Garrigós ha explicat que Villalonga podria haver obtingut 130.000 euros per a gastar aquest mateix any a millorar aquest parc. Els diners arribaria de l’Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial (IVACE), però calia aprovar en un ple aquesta mesura. “La proposta ha arribat al ple d’aquest dimarts 14 de febrer i el PSPV ha votat en contra i Compromís s’ha abstingut”.

L’alcalde de Vilallonga s’ha preguntat “si això és fer política local”. “Votar en contra que arriben 130.000 euros a Vilallonga per a reparar un parc, diners que lliura l’IVACE per a millores en el polígon, no és fer oposició és anar en contra dels interessos generals de la població”, ha remarcat Garrigós.

El PSPV amb la seua negativa i Compromís amb la seua abstenció retallen les inversions enguany, ni més ni menys que en 130.000 euros. Això és dolent per als veïns, que no veuran millorat aquest parc; per a l’economia local, ja que hi haurà menys obres, i dolent per al polígon, les empreses i els seus empleats, que no tindran un espai adequat per a fer ús en moments de descans”.

En definitiva, Garrigós ha dit que el PSPV, els hereus d’Enric Llorca, l’alcalde condemnat per prevaricació, continuen executant les seues polítiques de “bons i dolents”, alguna cosa que aquest govern vol superar: “El govern de Vilallonga només vol treballar per a millorar aquesta població, però aquests partits no poden veure que algú faça les coses bé, mentre ells no estan controlant i fan contractes il·legals”.

L’alcalde ha demanat “seny a l’oposició”. “En un poble com Villalonga estem per a protegir els interessos de tots els veïns i atraure inversions, no per a deixar-les escapar. Si aqueixes són les polítiques que vol el PSPV una altra vegada a Vilallonga que ho diga ja i si Compromís anirà darrere dels socialistes, que també ho diga perquè els veïns ho sàpien. No podem permetre’ns el luxe de perdre 130.000. Socialistes i nacionalistes han mostrat el seu costat més irresponsable”, ha finalitzat Garrigós.

Explicació de compromís

Per la seua part, Compromís ha emés un comunicat en el que explica que en cap moment s’han oposat a rebre la subvenció, ja que el ple no s’ha arribat a celebrar. L’oposició no ha acceptat la urgència del Ple (PSOE en contra i Compromís abstenció)  motivats per la reiterada falta de transparència i comunicació a la que «ens té acostumat últimament l’alcalde Roman Garrigós i que li hem recordat en els darrers plenaris» i perquè, segons afirmen, no van rebre a temps la documentació a tractar.