Home Actualitat L’olivera, Àngela Vidal Verdú, guanya el Premi d’Investigació Cientificotècnica d’Algemesí

L’olivera, Àngela Vidal Verdú, guanya el Premi d’Investigació Cientificotècnica d’Algemesí

L’olivera, Àngela Vidal Verdú, guanya el Premi d’Investigació Cientificotècnica d’Algemesí

El nou premi per a joves investigadors de menys de 26 anys, dotat amb 1.500 €, ha sigut per a Àngela Vidal, investigadora de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), centre mixt de la Universitat de València i del CSIC.

A més, el treball presentat per Mónica Giménez, investigadora de l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València, ha aconseguit el primer premi de la XIV edició del Premi d’investigació Cientificotècnica d’Algemesí, dotat amb 5.000 €.

La investigació realitzada per la jove d’Oliva, Àngela Vidal Verdú, al voltant de la bioprospecció dels residus del Mediterrani, la caracterització de les comunitats microbianes i la cerca d’activitats degradadores del plàstic ha obtés el guardó a joves investigadors de menys de 26 anys del Premi d’Investigació Cientificotècnica d’Algemesí. Els premis es lliuraran l’1 de març a l’Ajuntament d’Algemesí, en un acte on les persones guanyadores explicaran el seu treball.

Àngela Vidal destaca que el guardó “és un gran impuls per seguir la carrera investigadora, que per als i les joves la majoria de vegades ens sembla un camí incert, difús i sobretot inestable”. Va saber que era guanyadora el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència, l’11 de febrer, “fet que encara em féu més il·lusió”, quan acabava d’arribar a Copenhaguen per a una estada en el Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability.

Àngela Vidal estudia el Màster en Recerca i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina, i la investigació premiada la va realitzar al Grup de Biotecnologia i Biologia Sintètica de l’I2SysBio.

El jurat ha estat format, a més del vicerector d’Investigació de la Universitat de València, Carlos Hermenegildo, per José Pío, coordinador institucional del CSIC; José Gabriel Torres, vicedegà de l’ETSE-Universitat de València; Salut Botella, professora de Biotecnologia; Rosa Cebrián, professora de Fisiologia; José Vicente Castell, director de la Unitat d’Investigació d’Hepatologia de l’Hospital La Fe; Francisco Javier Sáiz, catedràtic d’Enginyeria Electrònica; Mª Antonia Ferrús, catedràtica de Microbiologia; la regidora Palma Egido i l’edil Pere Blanco; i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano. El professor d’Informàtica Jaume Segura ha sigut el secretari del jurat.