L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Gandia recupera vora 40.000 euros en 2020 per a les persones afectades

Els sectors més reclamats pels usuaris han sigut el de telecomunicacions amb 766 consultes, serveis sanitaris amb 184 i agències de viatges amb 176. En aquest ordre, l’OMIC de Gandia ha tramitat el 40%, el 7% i el 4.2%, respectivament

 

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, acompanyat de la directora del departament de Comerç i responsable de l’OMIC a Gandia, Irene Roig, ha presentat aquesta matí en roda de premsa el balanç de la gestió realitzada per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Gandia al 2020.

Així, Martínez ha qualificat les xifres de “molt positives per a la ciutadania de Gandia”. De manera més detallada, aquest organisme municipal ha atès 3.184 consultes, “pràcticament més de 15 al dia”, i ha suposat un increment del 27% respecte al 2019, balanç que ha permés “canalitzar molta solució acordada en els establiments reclamats”.

En conseqüència, s’han presentat 738 denúncies i reclamacions, “de les quals 622 expedients corresponen a l’oficina de l’OMIC a Gandia, on s’hi han resolt 411 de manera satisfactòria i per les quals s’ha pogut recuperar un muntant per valor de 39.570,57 €, fet que representa una eficàcia de resolució de les incidències del 66% i que ha suposat un estalvi per als consumidors de Gandia”, ha remarcat l’edil.

Telefonia i internet, encapçalen la llista de queixes

Pel que fa als sectors principals que més consultes ha generat per part dels usuaris, destaca en primer lloc la telefonia fixa, mòbil i Internet, amb 766 reclamacions, seguit a gran distància dels serveis sanitaris amb 184 i les agències de viatge amb 176. Seguint l’ordre respectiu dels àmbits comercials, a l’OMIC de Gandia s’han tramitat 40%, el 7% i el 4.20% de les reclamacions, suposant en l’últim cas, el turístic, una novetat emergent al rànquing que està relacionada amb les cancel·lació de viatges per part de les agències a causa de les restriccions imposades per l’estat d’alarma.

En relació al perfil dels usuaris, Martínez ha concretat que el 58% de les persones que han acudit a l’OMIC han sigut dones front al 42% d’homes. D’altra banda, en referència als serveis utilitzats per a presentar les consultes, el 47% han sigut ateses de manera presencial, un 46% per telèfon i un 0.6% han preferit fer ús del correu electrònic.

Per la seua part, Roig ha especificat que “l’OMIC de Gandia atén totes les consultes de la Safor, però sols ha tramitat aquelles en les què una de les dues parts implicades (empresa i usuari) té domicili fiscal a la nostra ciutat, de manera que altres han sigut derivades a les dependències del Servei Territorial a altres municipis on l’OMIC també hi té competència directa”.