L’Espai Joan Fuster de Sueca acull una exposició basada en la relació de l’escriptor amb la seua ciutat natal

La mostra vol posar en relleu la relació de tota una vida de l’escriptor amb el seu poble natal mitjançant una àmplia selecció de documents

 

El claustre de l’Espai Joan Fuster acull, des de divendres passat, la mostra “Joan Fuster i Sueca”, una exposició que vol posar en relleu la relació de tota una vida de l’escriptor amb el seu poble natal mitjançant una àmplia selecció de documents, com a textos manuscrits i mecanoscrits, fotografies, publicacions i altres objectes diversos, pertanyents al seu fons personal que va llegar a la seua ciutat i que es conserva actualment en l’Espai que porta el seu nom. La iniciativa d’organitzar una mostra d’estes característiques va sorgir de Francesc Pérez Moragón, actual assessor i director d’honor de l’entitat, i ha sigut dissenyada per l’equip del Museu Joan Fuster, en col·laboració amb el cronista de la ciutat, Joan Antoni Carrasquer.

 

Influència de Sueca en la vida de Fuster

A l’acte d’inauguració van acudir el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Joan Carles Vázquez; i el comissari i tècnic del Centre de Documentació de l’Espai Joan Fuster, Enric Alforja, qui va realitzar una visita guiada per al públic assistent amb un aforament limitat. “El fet de posar en relleu la relació de Fuster amb el seu poble a través de la seua llarga trajectòria vital, intel·lectual i cívica, és tota una declaració d’intencions de la Regidoria de Cultura, que pretén fer accessible a la ciutadania de Sueca la figura d’un dels autors valencians més importants del segle XX. En altres paraules, volem que els suecans i suecanes facen seu el patrimoni material i intel·lectual que Fuster ens va llegar”, ha explicat Vázquez.

L’itinerari expositiu, que recorre cronològicament diferents àmbits i èpoques, deixa constància de la presència de Sueca en la trajectòria personal, literària i cívica de l’escriptor, el poble que no sols va ser el seu lloc permanent de residència, sinó també la matèria de molts dels seus escrits. Amb la intenció de remarcar este vincle tan estret i continuat en el temps de Fuster amb la seua ciutat, també s’han inclòs documents de la col·lecció local de la Biblioteca Pública Municipal i de l’escriptor Josep Palàcios, amic i hereu testamentari de l’assagista.

La mostra es podrà visitar fins al 31 de gener de 2021.