Les obres del futur museu de Camilo Sesto a Alcoi avancen a bon ritme

Tindrà un total de 300 m², i suposarà una inversió total de 650.000 euros

Les obres del futur museu de Camilo Sesto avancen a bon ritme. Tindrà un total de 300 m², i suposarà una inversió total de 650.000 euros dels quals el 60% serà finançat pels Fons Europeu. En concret s’han aconseguit 1,6 milions de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica que serviran per a aquest projecte i per a la Pinacoteca Municipal que albergarà obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX, i estarà en El Camí 38-40.

Actualment s’està duent a terme la primera fase de les obres d’adequació que suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat, també es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents. El termini d’execució és de 9 mesos a partir de la formalització de l’adjudicació, que va ser el passat 21 de setembre. Aquesta actuació va ser adjudicada per 185.691,62 euros. Ahir va tindre lloc una visita on el Club de fans va poder conéixer de primera mà com avancen les obres i van veure com serà l’espai on estarà el Museu dedicat a l’alcoià més universal.

«Camilo Sesto tindrà el Museu que mereix, tal com ell volia Alcoi tindrà tots els seus records i el recordarem eternament. L’actuació suposarà una inversió important que portem a terme gràcies als Fons Europeus. Som una de les ciutats que quantitat d’ajudes ha rebut per habitant gràcies al treball que hem fet al llarg dels últims anys, tenint un projecte pel qual ja hem rebut més de 20 milions d’euros», ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Seguit a aquestes obres es farà una segona intervenció de rehabilitació energètica, instal·lació d’ascensor, instal·lacions elèctriques, instal·lació de climatització i acabats com a portes, finestres i altres, així com sanitaris i lavabos. El projecte d’aquesta segona fase s’aprovarà la setmana vinent i en les pròximes setmanes es licitarà l’obra. A més, actualment s’està redactant el projecte museístic que serà el que detalle la part tècnica.

En el museu s’exposaran objectes permanents, com és el cas dels discos d’or i platí i diferents distincions. També es destinaran diferents espais per a anar reemplaçant els materials que té depositat l’Ajuntament per part del mateix artista (més de 800) sumant els diferents objectes donats, fons fotogràfics, materials personals, etc. Així mateix s’incorporaran els materials que custodien el Fans Club d’Alcoi i el de Pepito Sanz. En total hi haurà més de 2000 objectes.

Comptarà amb un primer espai de recepció amb un espectacle audiovisual i alguns materials personals. Allí estarà l’accés a la botiga amb un espai de “marxandatge” generat amb imatges, logotips i fotografies de Camilo Sesto i avalats amb el vistiplau de l’hereu i els seus representants legals.

Es podrà visitar un espai amb diferents etapes de la seua vida. La més personal i des de la infància fins al seu pas pel rock en la joventut i la seua època d’estrellat i fama. En tots aquests espais es podran veure materials personals, vestuaris i altres objectes que seran mostrats. Aquest material es posarà en context amb totes les portades dels seus discos i singles que podran mostrar la seua trajectòria.

Aquest espai suposarà la connexió perfecta per a tancar la ruta Camilista. Visitar el seu museu i el mausoleu on descansen les seues cendres. Serà un nou espai cultural que se suma a aquesta zona: IVAM CADA Alcoi, La Capella i la Pinacoteca Alcoiana.