Les dones protagonistes de la programació del Teatre Serrano durant el mes de març

El departament de Cultura vol posar en valor les artistes en la programació anual i reivindicar la seua presència en les arts escèniques durant aquest mes

 

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’Agent d’Igualtat, Esther Vidal, han presentat aquest matí els diferents actes programats al Teatre Serrano amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Així, al llarg del mes de març hi hauran representacions teatrals, actuacions musicals i de dansa en els que la dona no sols és la protagonista, sinó que al mateix temps es reivindica el seu paper a la societat en general i en la cultura en particular. “Volem reivindicar paper les artistes durant tot l’any en diferents disciplines com el teatre, la música, la dansa… Que es normalitze. Tot i això, hem volgut posar-les en valor durant tot el mes de març a propòsit del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Esperem continuar amb la línia d’aforament ple de les darreres representacions, amb més de 500 espectadors”, ha destacat González.

El primer dels actes tindrà lloc este dissabte 7 març, a les 22 h, amb la representació de l’obra teatral ‘Tórtola’, una producció de l’Institut Valencià de Cultura que parla de la necessitat de reinventar-se per a poder sobreviure a l’estigma d’haver nascut dona. Venda anticipada a la Casa cultura i instanticket.

Una intensa programació durant tot el mes

El dilluns 9 de març, a les 18 h, l’àrea d’Igualtat ha programat la presentació documental “En la Bretxa”, amb la presència de la directora Claudia Reig. A la sala B del Teatre Serrano. “Parla de la desigualtat d’oportunitats entre dones i homes en el mercat laboral. Una reivindicació que volem que es senta i es prenga consciència que cal continuar lluitant”, ha explicat Vidal.

D’entre les actuacions musicals, destaquen 2, una d’elles organitzada pel departament d’Igualtat. Es tracta del concert de Sole Giménez, divendres 13 de març, a les 19.30 h. Un acte on previament l’Ajuntament de Gandia rendirà homenatge a tres dones gandianes pel seu recorregut personal i professional.

Un dia després, el dissabte 14 de març, a les 20 h, Mónica Abraham, oferirà un concert sota el títol «Mujer América». Abraham interpretarà obres d’autores i intèrprets de cançons escrites des d’Amèrica del Sud, travessant barreres de gènere i geogràfiques. Venda anticipada a la Casa de Cultura i a Instanticket.

En quant a dansa, el Teatre Serrano acollirà divendres 20 de març, a les 20.30 h, «JUANA», que té com a protagonisma principal, la coneguda actriu Aitana Sánchez-Gijón.  Es tracta d’un projecte per fer valdre a les veus de dones que, al llarg de la història i en quasi totes les ocasions, van ser condemnades des del seu naixement només pel fet de ser dones.