L’alumnat de l’IES Gabriel Císcar d’Oliva organitza una jornada de recollida de plàstics en la platja

Es van poder arreplegar diferents tipus de materials plàstics que després seran analitzats amb detall

 

Un grup d’alumnes de 1er d’ESO de l’IES Gabriel Ciscar va organitzar divendres passat a la platja de la Mitja Galta d’Oliva una jornada de neteja d’algunes zones de les platges d’Oliva de residus plàstics que va tindre lloc entre les 10 i les 14 hores i on es van poder arreplegar diferents tipus de materials plàstics i que després analitzaran amb detall.

L’activitat que naix del propi alumnat ha estat organitzada, preparada i executada per ells i elles i ha comptat amb la col·laboració del professorat i de les regidories d’Educació i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva per tal de demanar permisos a la policia per a moure’s per la ciutat en horari lectiu o pegar cartells per conscienciar a la ciutadania al voltant d’aquesta activitat.

Les mateixes regidores d’aquestes àrees, la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell com a titular d’Educació i Maria Josep Llorens com a edil de Medi Ambient van voler estar presents en l’inici de l’activitat per donar suport i recolzament a «aquesta meravellosa iniciativa de la que els adults hauríem d’aprendre molt i prendre nota», va comentar Morell.

A més, la vicealcaldessa va voler animar a seguir lluitant amb eixe esperit a tot l’alumnat, perquè el futur és vostre i la terra també, no perdau mai eixe ànim i actitud responsables que ens permet somiar a molts adults que el futur és esperançador amb ciutadans com vosaltres que esteu ací, netejant i convidant a netejar a la gent el nostre entorn meravellós. Gràcies per eixe civisme i responsabilitat tan maura», va afegir la regidora d’Educació.

Per la seva banda, Llorens va donar alguns consells com a biòloga i professora a l’alumnat per tal de «disfrutar i aprendre d’aquesta extraordinària activitat que heu organitzat alumnes i professorat junts i amb la que heu posat en valor la natura, la platja, l’actitud responsable i un bé comú que ens beneficia a totes les persones: la preservació del nostre hàbitat global, la terra. Enhorabona a totes i tots», va felicitar la regidora de Medi Ambient.

Aquesta activitat ara tindrà continuïtat amb l’anàlisi dels plàstics trobats a la platja: característiques dels materials, tamanys i quantitats, per tal de definir el nivell de brutícia i quines accions es poden dur endavant per a reduir la presència de plàstics en les platges i com previndre-ho.