L’alcalde d’Ontinyent visita en l’inici de curs les obres realitzades al CEE Vall Blanca

L’actuació executada per l’Ajuntament al marc del pla “Edificant” ha suposat la reforma de l’aula-taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava aquest dilluns el Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca en el dia de l’inici de curs escolar 2020/2021, acompanyat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell. En la visita al centre, que ha estat objecte de diverses obres de millora executades per l’Ajuntament al marc del pla «Edificant», l’alcalde feia una crida a la comunitat educativa de tots els centres de la ciutat “a fer un esforç individual i conjunt per seguir tenint classes diàriament malgrat la pandèmia”, manifestava.

En concret, i tal com es va acordar pel propi alcalde amb els directors dels diferents centres, la incorporació progressiva de l’alumnat contempla la tornada a les aules de 1.500 alumnes d’Infantil i 1er d’ESO, a més d’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius; dimarts de 1200 de 1er i 2on de primària i segon curs d’ESO; dimecres 1700 de 3er i 4art de primària i ESO; i finalment dijous 800 de 5é i 6é de primària.

En total, entre ensenyament d’infantil, primària i secundària, als propers dies tornaran a les aules un total de 7.200 alumnes. Ho faran enmig de mesures de seguretat que a més dels protocols establerts per la Generalitat incorporen mesures municipals com el tall dels carrers a l’entrada i eixida als col·legis, l’augment de la neteja durant les hores lectives o la utilització de diversos espais públics com parcs i jardins per a la docència. L’Ajuntament, a més, ha distribuït mes de 8200 mascaretes entre els centres perquè estos puguen distribuir-les entre el personal docent, no docent i l’alumnat de la manera que consideren oportuna. La Generalitat ha reforçat el personal docent en 27’5 professors a Ontinyent, per tal de baixar les ràtios a les aules, una xifra que l’alcalde ha valorat amb satisfacció “ja que permet tenir una ràtio de poc més de 20 alumnes per aula en els centres”.

Prop de 200.000 euros per millorar el CEE Vall Blanca

Al recorregut pel CEE Vall Blanca l’alcalde i el regidor d’Educació estaven acompanyats per la directora del Centre, Carmen Ruiz, comprovant de primera ma l’estat de les diverses actuacions executades per l’Ajuntament als últims mesos, amb un finançament de prop 200.000 euros de la Generalitat Valenciana dins el pla “Edificant”. Estes millores al centre, construït en 1987, han suposat la reforma de l’aula-taller de llar, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors que han inclòs la millorar la zona de jocs infantils d’uns 276m2 mitjançant un nou ferm d’amortiment a més de de nou equipament i jocs.

La directora del CEE Vall Blanca, Carmen Ruiz, explicava que el col·legi ha organitzat els seus espais i adaptat el dispositiu d’inici de curs a la normativa i els plans de contingència, i destacava que des del centre “estem molt contents per tenir a punt les obres del Pla Edificant, que han pogut estar fetes i a temps gràcies a la implicació de l’Ajuntament, al qual agraïm el seu treball”, concloïa.