L’alcalde d’Ontinyent anuncia la pròrroga de les mesures locals anticovid tot i la reducció dels contagis

La transmissió social s’ha frenat però davant l’augment dels casos a les empreses l’alcalde demana “un esforç extraordinari» als equips de prevenció de riscos laborals

 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la pròrroga del paquet de mesures locals anticovid posades en marxa a les últimes dues setmanes. Tot i la reducció del ritme de contagis a la ciutat, que ha trencat la corba ascendent (545, 847, 944 i 711 casos per 100.000 habitants en cadascuna de les últimes 4 setmanes), l’alcalde insisteix en què «no podem relaxar-se». L’anunci del primer edil d’Ontinyent es produïa després d’una reunió telemàtica amb membres del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, al qual s’ha valorat l’evolució de la pandèmia a l’últim mes. Una evolució que malgrat la millora «suposa seguir en xifres de màxima alerta sanitària a la ciutat, una situació a la qual no ens podem relaxar, sinó mantenir les mesures que vam posar en marxa”, manifestava Jorge Rodríguez.

L’alcalde detallava que les dades aportades des del Departament de Salut constaten un descens de la transmissió de caràcter social però un augment dels laborals, davant la qual cosa demanava a les empreses de prevenció de riscos laborals “que extremen les precaucions en aquest àmbit”. Pel que fa a l’àmbit educatiu, les xifres continuen sent positives, uns bons resultats pels quals l’alcalde agraïa l’esforç de les comunitats educatives dels centres, el personal docent i no docent, l’alumnat i les famílies.

 

Pròroga fins el 9 de desembre

En aquest context, la ciutat va a prorrogar les mesures addicionals a les de la Generalitat Valenciana posades en marxa a les últimes setmanes, es prorroguen totes fins al 9 de desembre, passat el “pont de la Puríssima”, en concordància amb els terminis del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana decretat pel Consell. “Mesures que estan dins d’allò que podem fer des de l’administració local, però més enllà de les quals sense dubte la clau és la resposta ciutadana”, recordava.

Així, continuarà el tancament de les instal·lacions esportives de la ciutat, a excepció de les competències i entrenaments d’equips federats que es celebren a porta tancada; també el tancament dels jocs infantils dels parcs i jardins; i d’espais com el Teatre Echegaray, la Sala Gomis, els Museus municipals, la Sala d’Exposicions de la Casa Cultura, Palau de la Vila, el Centre Cívic el Llombo o CIM Sant Rafel. També continuarà tancada la Casa de Cultura de Sant Rafel, la Casa de Cultura de La Vila, l’hotel d’associacions i el Centre Cívic de Sant Rafel, així com l‘antic menjador de l’antic col·legi Rafael Juan Vidal.

 

Es mantindrà la suspensió dels mercats ambulants del Dilluns i del Diumenge; i la revocació de les autoritzacions a l’ocupació d’espais públics. L’aforament de l’autobús es manté reduït al 50%; i continuaran suspesos els actes i esdeveniments de concurrència pública socioculturals, esportius i lúdic festius. L’alcalde ha reiterat a les entitats privades de la ciutat la petició de què facen a porta tancada o suspenguen els actes que tinguen previst celebrar en estos dies.

Jorge Rodríguez demanava a la ciutadania “la seua comprensió però sobretot la seua responsabilitat i ajuda, perquè hem aconseguit minimament frenar l’avanç que estàvem tenint de la pandèmia, però perquè este camí seguisca donant fruits totes i tots hem de fer cas de les recomanacions i normes vigents, perquè sols entre totes i tots podrem actuar de manera efectiva contra la pandèmia», concloïa.