L’Ajuntament de Sueca elimina les barreres arquitectòniques del carrer Sant Cristòfol

Els treballs consisteixen en l’eliminació de les barreres arquitectòniques, igualant la calçada i la vorera, en una superfície de 570 m².

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha iniciat les obres de remodelació del carrer Sant Cristòfol consistents, principalment, en l‘eliminació de les barreres arquitectòniques, igualant la calçada i la vorera, en una superfície de 570 m². El pressupost dels treballs és de 150.000 euros i la duració serà de quatre mesos.

“Este carrer és molt cèntric i molt concorregut, especialment per les persones majors i els dies de mercat. Per la seua configuració, era molt propens també a les caigudes a causa de l’important desnivell que existeix entre la calçada i la vorera. Així mateix, l’estat en què es troba la calçada no és el més idoni per les diferents intervencions que s’han realitzat, com ara obres de canalització, en les quals es van utilitzar posteriorment llambordes de diferents característiques i grandàries. Amb estos condicionants, s’ha optat per anivellar tot l’espai per a facilitar el desplaçament de la ciutadania evitant els perills de caigudes”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Fernando Franco, qui ha assenyalat així mateix que per als treballs, com no podia ser d’una altra manera, s’utilitzaran materials nobles antilliscants amb pedra natural del tipus calcària abujardada i llamborda acabada en granit; l’existent es recuperarà i paletitzarà per a pròximes intervencions. “Estes intervencions, molt necessàries, contribueixen a millorar dia a dia la qualitat de vida dels nostres veïns, ja que adaptem la ciutat a les seues necessitats sense trencar amb el tradicional, sinó millorant tot el que temps arrere no s’ha cuidat”, ha afegit Fernando Franco.

L’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, ha explicat que es tracta d’una actuació molt necessària pel perill que comporten les barreres arquitectòniques que presenta este carrer, “volem que siga una zona amb totes les garanties de seguretat per a la ciutadania que transita per ella a peu diàriament. Som conscients de les molèsties que podran causar les obres als comerços, però estem segurs que el resultat final serà beneficiós perquè millorarà notablement l’accessibilitat i la circulació dels veïns”.