L’Ajuntament de Gandia continua amb les activitats culturals programades amb totes les mesures de seguretat front a la COVID-19

Des del consistori s’aposta pel manteniment de la programació per tal de recolzar el sector cultural, un dels més afectats per la crisi sanitària

 

L’Ajuntament de Gandia continuarà amb les activitats culturals programades durant juliol i agost, respectant tanmateix, les mesures de seguretat front a la covid-19, per protegir a les persones.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha explicat aquest matí en la Comissió de Cultura que des del consistori s’està treballant “per a mantindre les activitats culturals ja programades, com a exposicions, concerts, o cinema a l’aire lliure, sempre, amb totes les màximes mesures de seguretat”.

No obstant això, l’edil ha matisat: “estem a la disposició de les autoritats sanitàries per a suspendre qualsevol activitat que supose un perill però apostem per la cultura, un sector molt afectat que necessita de l’administració pública per a tirar avant”.

Des de l’Ajuntament de Gandia es considera necessari continuar amb els esdeveniments culturals i així ho han entés els diferents grups polítics reunits a la comissió. A més a més, es farà seguiment de la pandèmia per abordar qualsevol canvi que afecte als artistes, al temps que sel’s dona suport en un moment tan complicat.

Mesures concretes

En quant a les mesures de seguretat, a les sales d’exposicions és obligatori l’utilització de la mascareta; llavar-se les mans amb gel hidroalcohòlic; respectar la distància de seguretat (1,5 m); i permetre un aforament màxim de 20 persones.

Pel que respecta a l’accés als concerts també será necessari l’ús de mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Però a més, la localitat serà assignada pel personal de sala; no es permet el moviment de cadires, tret dels casos de reagrupament familiar o de convivencia, però només en la mateixa fila; s’ha de permanéixer en la cadira asignada durant tot el concert, excepte si necessita anar al lavabo o al kiosc de begudes. En finalitzar el concert, s’ha d’eixir de forma ordenada i sense provocar aglomeracions.