L’Ajuntament de Cullera millora l’accessibilitat a la bassa de Sant Llorenç

Els treballs de millora contemplen la construcció d’una passarel·la i un observatori per a l’avifauna

Les obres d’accessibilitat a la Bassa de Sant Llorenç ja estan en marxa. L’Ajuntament de Cullera ha començat els treballs per a la creació d’una passarel·la i un observatori d’aus en este espai emplaçat en el Parc Natural de l’Albufera.

L’adequació perseguix obrir una finestra a la llacuna, ja que a hores d’ara l’accés fins a este indret no és possible. Amb estos treballs el consistori pretén posar en valor la bassa i restaurar un espai que ha estat en l’oblit durant molts anys.

A més, per tal de fomentar la divulgació de l’entorn l’ajuntament crearà una ruta interpretativa des de l’Ermita de Sant Llorenç fins la bassa, així com una ruta autoguiada amb un programa de visites i d’educació ambiental i una aula de naturalesa.

La intervenció compta amb el vistiplau de la direcció del Parc Natural de l’Albufera i donarà a conéixer a la ciutadania la fauna i flora d’este espai natural. L’actuació afavorirà la biodiversitat de la bassa i el seu ecosistema garantint un entorn adequat perquè les distintes espècies troben ací el seu lloc idoni.

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Bernat Escolá, ha explicat que la construcció «està molt avançada» i que «la passarel·la està pràcticament en un 90% acabada». L’edil també ha manifestat que «actualment s’està treballant en la resta del projecte per acabar-ho en breu».

Esta recuperació suposa la creació d’un ecosistema natural per a caminar, de tranquil·litat i pau, de contacte amb l’aire pur i que permetrà explorar l’extensa diversitat d’aus de la bassa tal i com es reflectix al projecte.

Foment del turisme ornitològic

D’altra banda, la instal·lació de l’observatori per a l’avifauna servirà també per atraure turisme ornitològic i a tots aquells interessats en conéixer la gran quantitat d’aus que es refugien en este espai, millorant així l’oferta turística del municipi i complementant l’estacionalitat del turisme de sol i platja.

Una joia mediambiental que podrà ser visitada i gaudida en els pròxims mesos, sempre des del respecte a l’entorn.