Potries tanca el seu Porrat a Sant Blai amb unes xifres de rècord

L’oferta cultural i patrimonial atrau a un gran nombre de persones durant el cap de setmana

 

Este cap de setmana es va celebrar una nova edició del Porrat de Sant Blai de Potríes amb una intensa programació cultural i d’oci al voltant del 3 febrer, dia de la Festivitat de Sant Blai, en el que la localitat de la Safor ha vist multiplicada per deu la seua població.

Segons ens ha explicat Sergi Vidal, regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Potries, una de les activitats que més acollida ha tingut ha sigut el Porrat Escolar, iniciativa que té com a objectiu fomentar la tradició en la comarca i els voltants de visitar la localitat de Potríes durant el Porrat. En este 2020, durant dijous i divendres el Porrat ha rebut la visita de més de 1.000 escolars que han gaudit de rutes, atraccions i espectacles pensats exclusivament per a la població jove.

Més de 2.000 persones assisitiren a la segona edició del BlaiFest

El regidor destaca la gran acceptació d’algunes propostes d’esta edició com en concert del cantautor per a públic infantil Dani Miquel “que va trencar totes les expectatives” , la Ruta de l’Aigua teatralitzada o el nombre de visitants a les exposicions municipals dins del projecte artístic L’Art al Porrat, situant-se en este 2020 en una xifra rècord de 1.500 persones. Vidal també destaca la gran afluència de públic a la carpa musical del divendres nit o a la segona edició del BlaiFest que va congregar a més de 2.000 persones el dissabte i que, segons ha avançat el regidor, este èxit d’assistència garantitza una tercera edició en 2021.

Per a Sergi Vidal, tot i que hi han qüestions i aspectes a millorar, el nombre de visitants fa que la valoració d’esta edició del 2020 siga “molt positiva i satisfactòria”. Sense dubte, l’atractiu de les propostes i el gran arrelament cultural manté, any rere any, el Porrat de Potries com una de les cites indispensables del calendari festiu de la Safor.