L’Ajuntament d’Alcúdia de Crespins impulsa la cultura local amb la creació d’un cinema d’estiu

Es projectaran «Bohemian Rapsody» i «Jojo Rabbit» al pati del CEIP La Sénia

L’activitat, que es realitzarà al pati del CEIP Públic La Sénia, es desenvoluparà en quatre sessions programades aquest mes de juliol. El 10 de juliol s’emetrà “Bohemian Rhapsody”, mentre que el 24 de juliol es projectarà “Jojo Rabbit”. La regidora de cultura Amparo Albalat ha considerat que ambdues pel·lícules compten amb molt bones crítiques. “De segur que faran les delícies del públic”, ha expressat Albalat.

Aquest projecte, comprés en l’Agenda de juliol, també contempla donar suport al talent local. El 17 de juliol, la Societat Unió Musical oferirà un concert al veïnat de la localitat, mentre que el dia 25 del mateix mes, ho farà l’Orquestra Abalsants. Segons ha manifestat la regidora, un dels eixos de la proposta és donar valor a la gent que emprén iniciatives pel poble i que durant tota la legislatura la gestió ajude a fer visible que, a l’Alcúdia de Crespins, destaquen les propostes culturals. L’accés al cinema d’estiu serà gratuït, amb l’únic requisit d’haver recollit les entrades disponibles “Tenim un aforament limitat per la COVID, però també hem pensat que no podíem posar requisits específics per a l’accés la cultura és de totes les persones i per a totes les persones: no podria ser d’altra forma”, ha raonat la regidora de cultura.

Agenda cultural per a final de l’any

D’altra banda, el dijous vinent, el consell municipal de cultura durà a terme una reunió per tal d’ajustar l’Agenda 2020, amb l’objectiu d’avivar els carrers de l’Alcúdia de Crespins i donar pes a la cultura a l’abast de tota la localitat. Amparo Albalat ha manifestat que aquests actes són els primers d’una programació més ampla. “Hem estat treballant durant el confinament perquè quan fóra possible la gent del poble poguera gaudir de propostes culturals”, ha expressat Albalat. La regidora ha remarcat que considera el cinema d’estiu una proposta atractiva per al municipi, que fa molts anys que no projecta pel·lícules.

Amparo Albalat també ha volgut manifestar que l’Agenda 2020 és més ampla i que s’està treballant en diverses activitats culturals. “Tenim propostes per a tot el que resta de l’any i que s’aniran desenvolupant en funció de l’evolució de la pandèmia, perquè la seguretat i el benestar de les persones està per davant de tot”, ha conclòs la regidora.