Home Actualitat La Vall d’Albaida tindrà un nou Mapa d’FP per fomentar l’ocupabilitat

La Vall d’Albaida tindrà un nou Mapa d’FP per fomentar l’ocupabilitat

La Vall d’Albaida tindrà un nou Mapa d’FP per fomentar l’ocupabilitat

El Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, informa a Ontinyent de les línies d’impuls de la Conselleria a la formació professional

El Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, anunciava aquest dimarts a Ontinyent la imminent publicació del “Mapa de FP” de La Vall d’Albaida, un document de recolzament a l’orientació professional de les persones que opten per esta oferta formativa per tal d’ampliar coneixements i millorar la seua ocupabilitat.

Aquest era un dels aspectes que es tractaven aquest dimarts a la reunió que tenia lloc de la “Mesa de FP d’Ontinyent”, organisme depenent del Consell Educatiu de Ciutat i impulsada des de l’Ajuntament per tal de fomentar la Formació Professional. A la reunió, a la qual assistien l’alcalde Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació Óscar Borrell; el de Política Econòmica Pablo Úbeda; així com representants de de la plataforma de l’Acord Territorial per l’Ocupació Actaio; la patronal empresarial COEVAL i dels diferents instituts de secundària d’Ontinyent.

A l’encontre, a més d’avançar la publicació del “Mapa de la Formació Professional per a l’ocupació”(que va ser una de les peticions que es van exposar a l’anterior reunió de la Mesa), Soler va explicar que la Generalitat està treballant per augmentar les beques de FP al transport intercomarcal, i que també en breu es posarà en marxa el “Portal de FP”. A més a més, va exposar altra línia de treball com serà la implantació de la “formació a la carta”, a la qual el profesorat i l’empresariat podran treballar conjuntament per fer adaptacions de l’oferta curricular de la FP.

A l’encontre d’aquest dimarts, Soler va advocar per fomentar l’autonomia dels centres, així com les visites i intercanvis pedagògics, i va felicitar a la ciutat per ser una de les primeres de la Comunitat Valenciana en comptar amb un instrument pioner com la Mesa de FP. El Secretari Autonòmic també va donar l’enhorabona a l’Ajuntament d’Ontinyent per l’impuls a la Fira de l’Estudiantat, una iniciativa de la que va dir que “deuria existir en totes les comarques valencianes”.