La Universitat Politècnica de València premia l’àlbum de cromos de dones esportistes d’Ontinyent

El projecte de l’Ajuntament d’Ontinyent ha estat guardonat dins dels Premis “Esport i Ciutadania 2022” de la UPV

La càtedra d’estius esportius de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports han premiat el projecte de l’àlbum de cromos de dones esportistes impulsat per la regidoria d’Esports d’Ontinyent. Ha estat dins dels premis “Esport i Ciutadania 2022” de la UPV, que el reconeix com a un exemple de bones pràctiques i destacant per la seua contribució a l’ús de l’esport per fer una societat més justa i inclusiva; així com el seu caràcter innovador. També es destaca l’abast social i repercusió que ha tingut en els mitjans de comunicació a nivell estatal en favor de la integració social i la lluita contra les desigualtats en la societat valenciana, dirigint-se de manera prioritària i específica als col·lectius de dones esportistes d’Ontinyent.

El premi suposa una ajuda econòmica de 2.000 euros per a finançar accions i produccions de material del projecte. El regidor d’Esports, Óscar Borrell, ha destacat aquest reconeixement com “una molt bona noticia i una nova mostra de l’encert que va ser aquest projecte, que a més de donar visibilitat i reconeixement a l’esport femení, ha ajudat a construir una xarxa de difusió de bones pràctiques amb el seu repartiment als centres educatius de la ciutat i la seua difusió mediàtica”

El àlbum de cromos va tenir una tirada inicial de 2000 exemplars gratuïts, repartits a les escoles de primària; amb els diaris locals, i anant a practicar esport al poliesportiu municipal, sempre de manera totalment gratuïta així com a la Cursa de la Dona. Donades les peticions de centenars de xiquets i xiquetes que els faltava algun cromo per acabar la colecció, es va fer una reedició dels cromos més sol·licitats, arribant-se als més de 300.000 cromos de les 300 dones participants en l’álbum. Personalitats com la periodista Paloma del Rio O les esportistes olímpiques Gemma Mengual i María Vasco qualificaven la iniciativa com “una meravellosa manera de visibilitzar l’esport femení” o “una xemplar i original aposta per l’esport de base i femení”.