El Ministeri es compromet a acabar amb el punt negre entre Pego i Oliva abans que acabe l’any

Una comitiva dels ajuntaments de Pego i Oliva es reuneix amb el director general de Carreteres, Javier Herrero Linazo qui promet que els treballs començaran abans del pròxim estiu

El projecte consisteix en la supressió de la intersecció de la N-332 amb la CV-678, l’execució d’un nou enllaç a través d’un pas elevat
El punt negre de l’Hostal Sant Jaume, en l’N-332 té els dies comptats. Així li ho ha assegurat Javier Herrero Linazo, director general de Carreteres a una comitiva dels ajuntaments d‘Oliva i Pego, encapçalada per l’alcalde pegolí Enrique Moll i la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, que ha visitat hui el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a pressionar i intentar agilitzar el procés d’aquesta intervenció tan important pels pegolins i pegolines.

Herrero ha confirmat que el Ministeri aprovarà aquest projecte, el de la construcció de l’enllaç (pas elevat) entre les vies N-332 i la CV-678, a la fi de 2022. Ha garantit, a més, que serà a principis del pròxim 2023 quan es traga a licitació l’obra; i si tot el procés segueix el seu curs correctament, s’espera que poc abans d’estiu comencen els treballs. Una obra el pressupost de la qual ascendeix als 8,2 milions i que des de la direcció de Carreteres apunten aquest muntant ja està reservat dins de la partida de Conservació, dels pressupostos estatals.

Punt negre

Aquest anhelat projecte consistirà en la supressió de la intersecció entre les vies N-332 i la CV-678, un dels punts negres de les carreteres de la Comunitat; i l’execució d’un nou enllaç a través d’un pas elevat. S’eliminaran a més nombrosos accessos directes existents des de les propietats limítrofes a la carretera, mitjançant l’execució de camins laterals de servei.

“Es tracta d’una molt bona notícia per als interessos dels pegolins i pegolines, ja que fa moltíssims anys que reivindiquem que s’elimine aquest punt negre, que tants accidents ha provocat i tantes vides s’ha emportat”, ha recalcat l’alcalde de Pego, Enrique Moll després de la trobada. “Sembla que veiem la llum, ara li prenem la paraula al director general de Carreteres i esperem que es puguen complir els terminis dels quals s’ha parlat hui. Per a nosaltres acabar amb el punt negre de l’Hostal Sant Jaume sempre ha sigut una prioritat. De fet hem mantingut moltes reunions en les quals hem insistit en la necessitat de fer aquestes necessàries obres. Esperem que la nostra insistència haja servit perquè el pròxim estiu els pegolins i pegolines puga anar a la platja de forma més segura”.

Per part seua, l’edil d’Oliva, Ana Morell ha incidit que amb aquest projecte “que finalment s’executarà en 2023, donem solució a un dels majors problemes de circulació, de trànsit i de mobilitat de les nostres connexions amb les ciutats veïnes. En aquest cas, hem treballat colze a colze amb l’Ajuntament de Pego i hem aconseguit que el Ministeri ens done un si rotund, per a eliminar un punt negre de l’N-332 que tantes vides s’ha cobrat. És una enorme satisfacció poder dir que el Ministeri de Transport, amb el director general de Carreteres com a interlocutor, ha confirmat que s’emportarà aquesta magnífica obra valorada en 8 milions d’euros”.

A més, en aquesta reunió la vicealcaldessa d’Oliva també ha plantejat una nova inversió d’interès general per a la ciutat d’Oliva i que ha obtingut una resposta favorable per part de l’Administració Central. El Ministeri de Transport serà l’encarregat de la redacció del projecte del Bulevard que connectarà la rotonda Nord d’Oliva amb l’enllaç Sud de la AP-7. Aquesta resposta afirmativa a la proposta realitzada per la representant política d’Oliva sols té la condició de que per a poder fer front a la humanització de les obres de millora en que consisteix l’esmentat Bulevard, ha de ser aprovada per acord plenari. Aquesta obra vindria a donar més espais verds, zones on es prioritzarà al peató i la mobilitat saludable.