«La Tortuga de Darwin» guanya la IX Edició del Certamen Nacional de Teatre Amateur Ciutat de Carcaixent

L’obra representada per la companyia alcoiana Teatre Circ també va guanyar el premi del públic exaequo i millor escenografia

Este dissabte el Teatre Don Enrique acollia el lliurament de Premis del la IX Edició del Certamen Nacional de Teatre Amateur Ciutat de Carcaixent. La «Tortuga de Darwin» interpretada per la companyia Teatre Circ d’Alcoi va ser la mereixedora del primer premi amb una dotació de 2.000€ i el Trofeu Pasqual Peralt. Durant l’acte va participar la companyia d’Alzira «Suc de Teatre – Tarumba» amb el seu espectacle «Serendipia»,.

La companyia Teatre Circ també va la ser guanyadora del premi del públic exaequo amb «Don Quijote en los Infiernos» de Atrote Teatro, que va quedar en segon lloc segons el jurat professional amb una dotació de 1.200€. El tercer premi, guardonat amb 1.000€ va ser per a «El viaje a ninguna parte», de Bestiario Teatro i el quart per a «La voz humana», de Foro Mutis Teatro amb un premi de 900€.

El dissabte també es van lliurar la resta de premis del Certamen Nacional de Teatre Amateur. El premi a millor actriu repartiment va ser per a Paula Susavila de «El viaje a ninguna parte», obra que també va recollir el guardó a millor direcció pel treball de Jesús Rodríguez. «Don Quijote en los Infiernos» va aconseguir dos reconeixements amb els premis a Francisco Minuera, per millor actor de repartiment i Vicent Paredes, com a millor actor principal. L’obra guanyadora «La tortuga de Darwin» va aconseguir, a més, els premis a millor escenografia i millor actriu principal, per a Dolo Martí.

Gran acollida per part del públic

Totes les sessions han gaudit de molt bona acollida per part del públic el que ratifica la bona salut del certamen de teatre al que enguany es van presentar 76 companyies provinents de ciutats de tot l’Estat com Barcelona, Salamanca o Burgos. De totes, un r un jurat, expert en Arts Escèniques, i després de llargues deliberacions, va seleccionar les quatre finalistes per a ser representades davant el públic de Carcaixent.

Des de l’Ajuntament de Carcaixent han volgut agrair a agrair a Àgora i a la Federació Valenciana de Teatre Amateur la seua implicació en esta nova edició del certamen, i la seua feina incansable de continuar apropant la seua estima pel teatre en totes les seues vessants. Així mateix, des del consistori també s’han compromès a mantenir el suport al Certamen Nacional de Teatre a tots els nivells ja que, tot i sabent que podria ser major – i així ho serà quan les circumstàncies ho permeten – el que volen les dos parts és seguir potenciant el certamen el qual ha demostrat, una edició més, que ja és un èxit.