La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi porta a terme un taller d’iniciació al Skateboarding per a dones

Va començar ahir dilluns i està dirigit a adolescents de 11 a 19 anys

Durant els dies 6, 8 i 10 de juliol i en horari de 10 a 12 hores té lloc un taller dirigit a adquirir les habilitats bàsiques per a fer skate: muntar, donar-se cama, aprendre les parts d’un monopatí, trucs bàsics, entre altres. Tant ahir dilluns com demà dimecres el taller es desenvolupa en el Skatepark de Batoi, mentre que el divendres es durà a terme en el Skatepark de Santa Ana.

El taller està impartit per Alicia López Rochina, Skateboarder amb més de 15 anys d’experiència, Tècnica d’Igualtat i de Polítiques Inclusives està dirigit a xiques d’entre 11 i 19 anys. És gratuït i ha comptat amb 13 participants, superant el màxim d’inscrites previst que era de 10.

Skate com a eina d’empoderament

La regidora d’Igualtat, Aranza de Gràcia, destaca que “El skateboarding és un esport eminentment masculinitzat on les dones estan infrarepresentades, tant en número com en l’adaptació dels materials de les marques i premis en els campionats”.

“L’skate permet a les dones empoderar-se i desenvolupar diferents qualitats com la confiança en si mateixes, superació, pèrdua de la por…, tan pròpies en la socialització masculina i tan necessàries a desenvolupar en tots dos sexes” afirma, de Gràcia, qui conclou indicant que “En un any en què les persones han estat confinades, realitzar activitat física a l’aire lliure en contacte amb més xiques és una iniciativa que afavoreix la salut física i mental alhora que crea comunitat i sororitat”.