La Mancomunitat de la Valldigna presenta la seua programació cultural per a maig

Les activitats tindran lloc en el Monestir de la Valldigna i caldrà fer reserva prèvia

 

La Mancomunitat de la Valldigna, formada pels municipis de Simat de la Valldigna, Barx i Benifairó de la Valldigna, ha organitzat diferents activitats culturals per al mes de maig al Monestir de la Valldigna.

La programació s’iniciarà el pròxim 2 de maig amb l’actuació «Menestrils d’Ontinyent», un grup de música antiga nascut el 1991 i que està integrat per diversos músics que es dediquen a l’estudi i la interpretació de la Música de l’Època Medieval.

El 8 de maig serà el torn de Tornaveus, que interpreta cançons de treball, de bressol, de tambor, nadales o cantarelles infantils, entre d’altres.

El director de cine, escriptor i músic, Antonio Dyaz, realitzarà una conferència el 22 de maig sota el nom «Un urbanita entre tarongers. Contrastes i diferències entre l’art i la cultura en les grans ciutats i en els camps de taronges».

Les activitats acabaran el 29 de maig amb la conferència de l’escriptor i periodista, Toni Mollà, qui parlarà sobre els mitjans de comunicació, les indústries culturals i la llengua.

El president de la Mancomunitat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha assenyalat que des d’esta entitat «s’intenta fer una programació plural i que tinga un autèntic interés cultural i de difusió a fi d’apropar la cultura en general i l’art en particular a la ciutadania». A més, ha destacat que «la oferta cultural també inclourà exposicions d’obres pictòriques, les quals s’iniciaran una vegada estiguen acabades les obres de manteniment del refectori».

Degut a la situació sanitària, totes les activitats seguiran un protocol de contenció contra la COVID-19 i, per tant, caldrà reservar seient.