«La intenció és fer un MON·DOC presencial complint estrictament amb les mesures sanitàries»

Parlem amb Inés Tudela, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Montaverner, per a que ens conte com s’està preparant la 12ª edició del MON·DOC, marcada per la situació d’alerta sanitària en la que es trobem

Divendres passat es va presentar a l’Auditori Municipal de Montaverner la el cartell de la 12° edició de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner MON·DOC. Com no podia ser d’altra manera, està edició estarà marcada per les restriccions sanitàries que marca la COVID-19. Hem parlat amb Inés Tudela, regidora de Cultura, que ens ha explicat quines són les previsions per a una de les mostres de cinema documentals amb més prestigi, com així ho demostren les 227 obres que s’han presentat per a l’edició de 2020.

Com ha explicat Inés Tudela, dels actes que s’organitzen des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montaverner, sens dubte este és un dels més importants i significatius, “i més encara en enguany tan difícil en el qual s’han hagut de suspendre o ajornar moltes activitats que havien sigut organitzades per a realitzar-se durant tot l’any. Per això, amb la presentació del cartell, “Montaverner va tornar a demostrar que és un poble que aposta per la cultura segura i el divendres el va tornar a demostrar, ja que a l’auditori municipal es van complir tots els protocols de seguretat”, ha explicat la regidora.

En quant a l’edició del MON·DOC, que se celebrarà entre el 20 i 28 de novembre, l’organització està treballant per a que siga presencial “ja hem adaptat l’horari per complir amb les restriccions de mobilitat i prendrem les mateixes mesures que a l’acte de presentació: distància, mascareta, presa de temperatura i totes aquelles que marquen les autoritats sanitàries”. De totes maneres, reconeix que s’estan barallant altres opcions per si canviara la situació “hi hauria possibilitat de fer una edició virtual, tant per al públic asssistent com per al jurat, però de moment estem a l’espera de l’evolució de la pandèmia”.

Presentació del cartell

Però la vertadera protagonista de la vesprada va ser Raquel Pau, l’autora del cartell d’esta edició, que va presentar el seu treball explicant que per a ella el cartell tenia que complir unes premisses “que fóra modern, atractiu i diferent, i incorporar tres paraules clau: unió, cinema i poble”.

Per a Inés Tudela, Regidora de Cultura “el cartell té una essència única, ja que ens transmet la importància de la Cultura al nostre poble però sobretot el protagonisme que ha tingut el Cinema al llarg dels anys”. Enguany, a causa de les restriccions sanitàries, no es va poder celebrar el tradicional àpat, el qual va ser substituit per un detall per a totes les persones assistents.

Per a finalitzar l’acte, el grup musical “Terra Project” va realitzar un concert de música en directe interpretant temes de rock, clàssics, jazz,etc.

El festival MON·DOC donarà començament el pròxim 20 de novembre i s’allargarà fins al 28 del mateix mes.