La Generelitat reforça l’oficina Xaloc Ontinyent per atendre els nous programes d’ajuda a l’habitatge

L’horari d’atenció al públic de l’oficina de l’habitatge s’amplia a dos dies a la setmana, de 9 a 14 hores

La Conselleria d’Habitatge ha confirmat a l’Ajuntament d’Ontinyent que va a reforçar la plantilla de l’oficina d’habitatge Xaloc, ubicada a la primera planta de l’edifici CREC, situat al nº19 del Carrer Maians. El cost d’aquesta nova professional correrà a càrrec de la pròpia Conselleria, que pretén així agilitzar la informació i la tramitació de les ajudes que es convoquen en matèria d’habitatge tant com autonòmiques com municipals.

La regidora de l’àrea de Personal, Govern Obert i Transparència, Natàlia Enguix, destacava que la incorporació d’una arquitecta “permetrà atendre el previsible augment de la demanda d’informació sobre les noves ajudes europees ‘Next Generation’ vinculades a l’habitatge, així com les múltiples accions en matèria que venim duent a terme des de l’àmbit autonòmic i municipal”, ha exposat la regidora.

En aquest sentit, Natàlia Enguix ha informat que s’ha ampliat l’horari d’atenció al públic de l’Oficina Xaloc d’Ontinyent, que passa a ser dilluns i dijous, de 9 a 14 hores. A més, es pot demanar ahora en Xaloc des de la web municipal.

Finançada per la Conselleria d’Habitatge

Des del segon semestre de 2021 la ciutat compta amb una de les oficines pilot de la xarxa d’oficines d’habitatge Xaloc, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria d’arquitectura Bioclimàtica. En ella es centralitza tota la informació en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, sobre aspecte com els programes ARU; Ontinyent Rehabilita; ajudes al lloguer i al “Lloguer Jove” l’accés a la primera vivenda; les referides ajudes ‘Next Generation’; o fins i tot les ajudes de vivenda de primera necessitat i atenció a urgències relacionades amb l’habitatge, entre altres qüestions.

Segons ha explicat Natàlia Enguix, l’oficina Xaloc Ontinyent està finança en la seua integritat per la Conselleria d’Habitatge mitjançant una aportació anual i el seu àmbit de competència se circumscriu a les ajudes que es demanen per a actuacions que s’executen a la ciutat d’Ontinyent: “som una ciutat que és una exemple en polítiques d’habitatge i això és el que la conselleria ha tingut present a l’hora d’implantar i reforçar la nostra oficina de Xaloc”, ha explicat Natàlia Enguix.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, recordava que un dels aspectes sobre els que es podrà demanar informació és la nova convocatòria del programa municipal “Ontinyent Rehabilita”, les bases de la qual s’aprovaven recentment, i que contempla subvencions de fins al 50% en aquest concepte. “Programes com aquest, i les nombroses accions municipals relacionades amb la vivenda han servit perquè Ontinyent fora seleccionada com a seu d’una de les oficines Xaloc pilot. Un treball que el Vicepresident Segon i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, va posar en valor a la seua visita a l’oficina el passat mes de desembre”, recordava el regidor.