L’alumnat alzireny es forma en Educació per al desenvolupament sostenible

La Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament d’Alzira ha editat un Catàleg de propostes formatives per als centres educatius de la ciutat al qual es recullen diferents activitats, programes i iniciatives per tant de treballar als centres educatius la cooperació, els ODS i l’Agenda 2030.

 

L’Ajuntament d’Alzira a través de la Regidoria de Cooperació porta a terme una campanya amb la qual es posa a l’abast de totes les escoles municipals el catàleg de propostes formatives relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Cultura de Pau.

L’Educació per al Desenvolupament Sostenible (EDS) és l’eina que proposa la UNESCO per a comprendre i fer front als nombrosos desafiaments mundials als quals actualment s’enfronta la ciutadania; com ara són: el canvi climàtic, la degradació ambiental, la pèrdua de la biodiversitat, la pobresa o les desigualtats…

Moltes d’estes problemàtiques, a més, es recullen com a Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la política internacional que representa l’Agenda 2030, que respon a un acord polític mundial, entre 193 països, el qual reconeix la necessitat de cooperar entre tots ells a nivell glocal.

Sota esta filosofia d’acció i cooperació glocal – Pensa globalment, actua localment –, la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament d’Alzira ha editat un Catàleg de propostes formatives per als centres educatius de la ciutat; al qual es recullen diferents activitats, programes i iniciatives per tant de treballar als centres educatius la cooperació, els ODS i l’Agenda 2030.

Totes les propostes presentades a aquest catàleg són oferides per les diferents associacions i entitats assentades, sent l’educació una de les línies d’acció prioritàries per al teixit associatiu del municipi – junt a la Regidoria de Cooperació -.

I, de fet, és com així es va presentar a la recent subvenció atorgada per la Conselleria de Participació, Transparència Cooperació i Qualitat Democràtica.

“Volem crear un pont entre les associacions que fan una feina molt potent a la nostra ciutat, i les escoles d’Alzira. L’educació es un eix essencial en el fet de canviar el món i d’educar en els objectius de desenvolupament sostenible”, explica la regidora de cooperació Leticia Piquer

El catàleg incorpora propostes com les escoles solidàries en línia, els tallers de Educació energètica o els que tracten l’emergència climàtica. Es poden consultar totes les propostes ací