La Generalitat reconeix el paper dels caçadors en el projecte de reintroducció de l’àguila pescadora al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

L’exemplar que viu a la Muntanyeta Verda del Parc, Estel, en pocs dies complirà un any gràcies als esforços de tots els organismes implicats i totes les entitats que participen en aquest projecte de conservació de la biodiversitat i l’ecosistema en l’àrea d’influència d’Oliva i Pego

 

El projecte mediambiental de reintroducció de l’espècie de l’Àguila Pescadora en la península Ibèrica ha tingut nombrosos recolzaments institucionals per part de l’administració local i autonòmica. Però també ha comptat amb la col·laboració d’altres institucions com ara les societats i clubs de caçadors d’Oliva i Pego.

Aquesta tasca de cooperació amb els responsables del projecte mediambiental, ha servit a la Generalitat Valenciana, per a fer un reconeixement a aquests col·lectius. El passat dissabte, 2 d’abril, en la Muntanyeta Verda, del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, va tindre lloc aquest acte de reconeixement en el que van participar el coordinador de programes de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Juan Jiménez, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, la regidora de Medi Ambient i Cicle Integral de l’Aigua, Maria Josep Llorens, el regidor d’Agricultura, Miquel Doménech i els representants de les diferents associacions i clubs de caçadors d’Oliva i Pego.

L’exemplar que viu a la Muntanyeta Verda del Parc, Estel, en pocs dies complirà un any gràcies als esforços de tots els organismes implicats i totes les entitats que participen en aquest projecte de conservació de la biodiversitat i l’ecosistema en l’àrea d’influència d’Oliva i Pego. L’actitud respectuosa i de protecció a l’àguila pescadora dels caçadors i caçadores ha permès que aquesta puga seguir habitant en el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

Tasca conjunta dels dos municipi

El responsable delegat de Conselleria, Juan Jiménez, va destacar dos aspectes que han sigut claus per a la supervivència d’Estel: la presència de torres d’electricitat amb les que podia electrocutar-se l’àguila i que l’Ajuntament d’Oliva ha gestionat per eliminar; i la col·laboració dels caçadors per a no atacar aquesta espècie protegida. A més de col·laborar quan ha tingut algun problema logístic o físic Estel.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, Maria Josep Llorens va voler posar en valor la tasca de les associacions i clubs de Caça d’Oliva i Pego: ”Moltes vegades es té una idea dels caçadors negativa. No es correspon amb la realitat, cal diferenciar entre persones que tiren tirs i caçadors que tenen un coneixement del ecosistema i a més col·laboren per augmentar la biodiversitat. Actualment les juntes directives dels caçadors de Pego i d’Oliva han demostrat estar en eixa tasca d’ajuda a l’augment de la biodiversitat” explicava Llorens.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, va “agrair als caçadors d’Oliva i Pego tot el suport davant d’aquesta iniciativa conjunta entre els dos municipis. I es posava a la seva disposició per a continuar treballant en benefici de la biodiversitat singular del Parc Natural de la Marjal Pego – Oliva” apuntava Balaguer.