Les obres tenen un cost de 80.000 euros i s’utilitzaran tècniques artesanals i materials tradicionals de les tipologies constructives que es varen utilitzar en la construcció inicial estant aquests en harmonia entre si
Aquest dilluns començaren les obres de rehabilitació de l’ermita de Sant Miquel, de La Font d’en Carròs. Amb els treballs de l’ermita, i després de la recuperació de l’edifici, es pretén destinar-lo a tota mena d’actes cultural que encara no s’han definit. Aquestes activitats generaran una activitat econòmica, cultural i social entre els pobles que constituïen l’antiga baronia del Rebollet (Rafelcofer, l’Alqueria de la Comtessa i la Font d’en Carròs).
L’ermita original es creu que va ser construïda en el segle XVI, encara que ha sigut modificada moltes vegades, mantenint un estil gòtic mediterrani de planta quadrada.
S’utilitzaran tècniques artesanals i materials tradicionals de les tipologies constructives que es varen utilitzar en la construcció inicial estant aquests en harmonia entre si. Amb la intervenció es millora el patrimoni de l’edifici i de l’entorn on es troba.
A més, s’aportaran materials d’innovacions tecnològiques en aïllament tèrmic i ventilació de l’edifici per a evitar el seu deteriorament. Es creu que és possible que en la paret de darrere de l’ermita existeixen encara restes de les pintures gòtiques que adornaven la capella antigament.
Per tant, es prendran precaucions necessàries per a comprovar si encara existeixen aquestes restes del retaule pintat d’inspiració gòtica que existia, a més de reposar les peces que falten.
Amb aquesta obra es pretén solucionar les filtracions d’aigua que es produeixen en la coberta, sanejar i assegurar l’estabilitat dels elements estructurals (parets de càrrega, bigues de fusta, etc.). L’estat en el qual es troben estos elements ens diuen que és urgent la seua intervenció, ja que en este moment, tal com es troba l’edifici, existeix el risc d’un deteriorament irreversible.
El projecte està valorat en 80.000€. L’empresa encarregada de la rehabilitació és Construcciones Bañuls S.L. i els encarregats del projecte han sigut Ferran Fuster Monzó i Marc Fuster Adrover. Aquest ha estat subvencionat amb un 75%, per la Diputació de València dins del pla d’obres de restauració per a la conservació de béns immobles de la província de València que posseeixen valors historicoartístics o d’interès local.
L’altre 25% s’aporta des de l’ajuntament de la Font d’en Carròs. Per últim, el projecte està previst que dure 4 mesos des del seu inici el 25/02/2019.