Home Actualitat Tavernes inicia la finalització d’una urbanització que quedà paralitzada el 1988

Tavernes inicia la finalització d’una urbanització que quedà paralitzada el 1988

Tavernes inicia la finalització d’una urbanització que quedà paralitzada el 1988

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, després d’obtenir la segona sentència favorable a l’Ajuntament, mamprendrà el projecte de les obres de la finalització de la urbanització Playa Naranjos, coneguda popularment com La Sardina.

Cal recordar que eixa urbanització roman sense finalitzar des de l’any 1988 quan l’agent urbanitzador va desaparèixer. Tot i que al llarg d’estos anys, diferents equips de govern del consistori valler van anunciar la represa de les obres, estes no es reprengueren fins a l’any 2014. A partir d’eixa data, s’han executat millores en els carrers de la urbanització com l’asfaltatge, construcció de voreres o enllumenat. Totes estes millores s’hauran de tindre en compte en el nou projecte d’acabament d’urbanització.

La redacció del projecte d’acabament i execució de les obres ha estat adjudicada a l’empresa vallera Estudi d’Enginyeria Salvador Palomares. Els treballs inicials de l’Estudi d’Enginyeria han estat valorar el projecte existent i comprovar la redacció inicial que s’estava executant en la dècada dels 90, què hi ha fet a hores d’ara i ajustar-ho tot a la realitat física actual de la urbanització.

L’empresa redactora també haurà de revisar tot el que hi ha executat per a veure l’estat en què es troba (clavegueram, connexions elèctriques, aigua potable, llum, telefonia…) i si fa falta de reparació.  I, sobretot, i és important per als veïns, haurà de calcular la quota urbanística que correspon pagar a cada un dels propietaris.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, considera que “d’ací a sis mesos es pot tindre acabat el projecte d’execució de les obres per a iniciar tots els procediments administratius i executar les obres. Des que es va fer càrrec de l’Alcaldia, Compromís ha treballat braç a braç amb els veïns afectats i ha executat diverses millores que han solucionat alguns dels problemes més greus que patien”

El regidor ha remarcat també que “el govern municipal treballa ara amb la seguretat jurídica que dóna haver tingut dos sentències favorables a l’Ajuntament, amb la qual cosa considerem que s’enceta el final d’un llarg procés».