La Fira d’Ontinyent supera el mal oratge i atrau milers de visitats de tota la Comunitat Valenciana

Tant el públic en general com comerciants, hostelers i professionals de l’automòbil que han participat a les diferents parts de la Fira feien un balanç positiu del cap de setmana

 

Milers de persones d’Ontinyent, La Vall d’Albaida i de diversos punts de la Comunitat Valenciana participaven aquest cap de setmana de la Fira d’Ontinyent, en una edició “d’il·lusió i retorbament” després de la suspensió de l’any anterior degut a la pandèmia. Una fira on tot i les previsions adverses, la pluja nomes apareixia de forma intermitent, i no impedia el normal trascurs de l’activitat i l’arribada de visitants de nombroses localitats. Tant el públic en general com comerciants, hostelers i professionals de l’automòbil que han participat a les diferents parts de la Fira feien un balanç positiu del cap de setmana.

 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “l’oratge ha estat més favorable del que s’esperava i podem dir que ha estat una fira molt satisfactòria, de retrobament i ganes de gaudir-la com feia temps que no podiem, després de tot el que ha passat en la pandèmia la ciutadania ha recuperat la il·lusió i açò ho hem pogut vore en totes parts, amb una bona acollida que agraïm”, manifestava. L’alcalde tenia paraules d’agraïment per a totes les persones que s’han implicat en l’organització de la Fira i també per als efectius de seguretat en un cap de setmana sense incidències al recinte, tot i l’elevat volum de gent que ha acudit.

 

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, coincidia en el bon ambient viscut “i l’ambient de normalitat, que ja teniem ganes de tornar a viure, així com la bona resposta a Fira que ha oferit atractius per a diferents tipus de públic i de diferents sectors d’edat: La fira d’atraccions i  paradetes; la fira comercial “FiraComerç”; la fira de l’automòbil “Firauto” i l’espai gastronòmic “Ontifira” amb música en directe de fins a 11 cantants i grups. El moment de màxima afluència ha estat diumenge de vesprada però en general hem tingut públic tots els dies de Fira i procedents de llocs molt diversos”, manifestava.

 

Visitants de les províncies de València i Alacant

 

En aquest sentit, els diferents sectors implicats coincidien en apuntar com a una de les notes destacades l’afluència de visitants d’altres localitats, tant de La Vall d’Albaida (Bocairent, Montaverner, etc) com de les Comarques Centrals (Alcoi, Cocentaina, Xàtiva, Gandia) i fins i tot de més enllà, de municipis com ara Catarroja, Carcaixent, Alfafar o Algemesí.

 

Des de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida, tant el seu President Ximo Gramage, com el Secretari Ximo Sais, destacaven els bons resultats de “Firauto”, on Gramage apuntava que “ha hagut molta gent d’altres localitats que ha vingut directament a buscar cotxes, el que mostra que hem consolidat Firauto”. Des de l’associació també es destacava que si bé cal concretar els contactes iniciats el volum de negoci i els resultats no haurien estat en cap cas inferiors als de l’edició anterior a la pandèmia.

 

Des de l’àmbit comercial, les presidentes de In Comerços i Serveis, Ana Ferrero, i Sóc Ontinyent Serveis, Marisa Bernabeu, també coincidien en valorar molt positivament la Fira, tant pel que fa a visibilització com per a resposta i interés del públic per l’activitat de les associacions i els productes dels establiments participants. Tant Ferrero com Bernabeu també indicaven que ha hagut una important afluència de gent d’altres localitats.

 

Finalment, des del sector de l’hostaleria, el President d’AHVAL, José Gómez, posava de relleu que “el format plantejat, amb concerts i carpa gran ha estat de molta ajuda per fer front als moments de pluja, i en conjunt ha hagut una bona resposta que també és extrapolable a l’alta demanda que ha tingut el sector a la ciutat, en un cap de setmana on tot i l’ampla oferta hostalera que té Ontinyent, la demanda ha estat en molts casos major”, assenyalava.