La Federació de Moros i Cristians d’Oliva anul·la les seues festes del 2021

Des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva i la Federació de Moros i Cristians s’estan programant una sèrie d’actes, amb totes les mesures sanitàries, que es duran a terme la segona i la tercera setmana de juliol.

 

El passat 27 de juny, l’Assemblea General de la Federació de Moros i Cristians decidia, per unanimitat, la suspensió de les festes de 2021 i la prorrogació de les capitanies de 2020 (Taifes i Masers) per a festes de 2022. Aquesta decisió es pren d’acord amb les circumstàncies i normatives sanitàries actuals del Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana, per fer front a la pandèmia de la covid-19.

Malgrat les circumstàncies, la Federació de Moros i Cristians d’Oliva i la Regidoria de Festes, han acordat muntar el castell fester el dia 9 de juliol, per a commemorar aquesta festa i celebrar, com ja és costum, eixe diumenge, 11 de juliol, el concert de música festera de l’Associació Artístic-Musical d’Oliva.

La setmana de la festa, s’ha preparat, el contacontes infantil «Vida i miracles de Jaume I i les seues valentes dames» per al 15 de juliol, també en el Parc de l’Estació, per a tota la família. Divendres 16 de juliol, tindrà lloc la presentació dels resultats de l’estudi històric i sociològic que s’ha portat a terme durant aquest últim any, amb motiu del centenari de la festa. I per finalitzar, diumenge 18 de juliol, la regidoria de Festes ha organitzat el concert de La Fúmiga al pàrquing del Poliesportiu a les 21.30 h.

 

Ànims per al col·lectiu fester

La regidora de Festes, Yolanda Navarro ha explicat que progressivament es recobrarà l’activitat cultural i festiva, però per tal d’aconseguir-ho s’han d’organitzar esdeveniments amb mesures garantides. “El col·lectiu de Moros i Cristians d’Oliva ha demostrat sobradament la seua responsabilitat davant les circumstàncies sanitàries i a més, ha estat organitzant esdeveniments totalment segurs per tal de mantindre viva la festa, com ara la gran exposició que va tindre lloc als museus” ha assegurat la regidora de Festes.

La Junta de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva ha enviat un missatge d’ànims a tot el col·lectiu fester, i una abraçada molt especial a Susana i Manolo (capitana i ambaixador moro) i Rosanna i Cristina (capitana i ambaixadora cristianes). “Estem més a prop de poder tornar a baixar Loygorri. No hem de perdre l’esperit i gana de Festa” ha assegurat Òscar Prieto, president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva.