La Fallera Major de Gandia, Marta Millet, tria a FAUS Atelier com indumentarista oficial

El dissenyador de moda elaborarà els vestits tradicionals i els vestits de gala, entre ells el de la demanà que serà el 9 de juliol

La Fallera Major de Gandia de 2023, Marta Millet, ja té indumentarista oficial. Es tracta de FAUS Atelier, que elaborarà els vestits tradicionals que lluirà la màxima representant de la festa josefina durant el seu període de regnat. A més, el reconegut taller de Gandia elaborarà els vestits de gala que Millet exhibirà en altres actes, com a presentacions o actes previs a les festes de 2023.

FAUS Atelier està dirigit pel dissenyador Antonio Faus, que compta amb la important trajectòria en la Comunitat Valenciana creant tot tipus de peces i que ara afronta el repte de vestir durant tot un any a la Fallera Major de Gandia de 2023. Antonio Faus té 31 anys. Està titulat com a dissenyador per l’Institut Europeu de Disseny de Madrid. Va establir el seu negoci a Gandia en 2015 i des d’aqueix moment ha desenvolupat una important activitat creativa. En FAUS Atelier confeccionen peces a mesura de manera artesanal, la qual cosa li ha portat a ser un dels modistes de referència per les seues creacions úniques.

Des de FAUS Atelier confeccionaran diversos vestits tradicionals, un d’ells amb la tela oficial de Fallera Major de Gandia, i altres per a diferents actes festius. En aquests moments, s’estan estudiant els colors que s’empraran.

De manera paral·lela, el taller de moda elaborarà vestits per a actes en els quals la Fallera Major acudisca com a representant o convidada però no vaja vestida de fallera, és a dir, presentacions o gales relacionades amb la festa. El primer d’ells serà el vestit que lluirà en el seu demanà, que serà el 9 de juliol.

Gir de rosca

L’elecció de Millet per Antonio Faus no és casual. La Fallera Major de Gandia és llicenciada en història de l’art i crítica d’art pel que ha trobat en el dissenyador de Gandia un aliat per a donar “un gir de rosca”, atès que el modista és també creatiu i està ultimant els seus estudis en Belles arts en la Universitat Miguel Hernández.

Antonio Faus ha indicat que Millet vol “innovar” i lluir peces més “cosmopolites, d’acord amb la seua personalitat», en aquells actes als quals acudisca com a representant de les Falles però on no vaja vestida de fallera. “Marta vol deixar la seua empremta en la seua manera de vestir durant el seu any de regnat a Gandia, amb vestits actuals, moderns i on es puga recórrer a la creativitat i la dedicació com a punt de partida”, ha precisat el dissenyador.

FAUS Atelier porta anys en el sector de la moda i creant tot tipus de vestits en funció de les peticions dels clients, iniciant des de zero en cada projecte el procés creatiu, d’una forma tradicional.

Antonio Faus ha participat en desfilades de renom en els últims anys com Granada Alta Cultura, Passarel·la dels Arts i altres esdeveniments on ha presentat els seus dissenys a Cadis o Múrcia, per exemple. A més ha realitzat exposicions amb èxit com la que va organitzar en el Palau Ducal de Gandia en 2018, on mitjançant els seus dissenys feia un recorregut pel procés de creació de les
peces i l’evolució de la moda.