La Diputació de València aprova 673.567 euros de Fons de Cooperació per a Gandia

Els diners estaran a disposició de l’executiu municipal a partir del mes de maig per tal de garantir la liquiditat i donar resposta a les necessitats del consistori.

 

La Diputació de València va portar ahir a la Comissió d’Hisenda els 42.447.592 d’euros que aportarà aquest any al Fons de Cooperació Municipal, que se sotmetrà a aprovació en el ple del dia 27, després de la qual cosa s’ha d’ingressar en els 266 ajuntaments i 3 entitats locals menors de la província de forma immediata. Aquesta quantitat, que duplica l’aportació de Consell en la província, se suma als més de 17 milions d’euros aportats per la Diputació en el marc del Pla Resistir per reactivar els sectors més afectats per la pandèmia.

En el cas de Gandia, l’ens provincial destinarà un total de 673.567 € que estaran a disposició de l’executiu municipal a partir del mes de maig per tal de garantir la liquiditat i donar resposta a les necessitats del consistori.

Aquesta quantitat es calcula en criteris basats en l’objectivitat de paràmetres com la població de la qual s’extreu una part fixa i una altra variable amb l’objectiu de beneficiar les localitats més menudes.

El diputat d’Hisenda i regidor de Turisme a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha explicat que el Fons de Cooperació s’ha convertit en un «mecanisme ràpid, àgil i molt necessari sobretot en aquesta època de pandèmia que estem vivint» «Ningú coneix millor que els alcaldes i els regidors dels municipis les necessitats de la població per això tindran l’autonomia de destinar-lo a inversió pública o despesa corrent».