La construcció del nou IES l’Estació d’Ontinyent començarà durant 2022 amb una inversió de la Conselleria de 12,1 milions d’euros

El director general d’Infraestructures Educatives es reuneix amb les comunitats educatives de l’IES l’Estació i del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis per informar sobre la tramitació de les obres en els dos centres educatius

 

 

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez s’han reunit amb les comunitats educatives de l’IES l’Estació i del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis per informar sobre la tramitació de les obres en els dos centres educatius mitjançant Edificant.

 

L’IES l’Estació serà demolit i construït de nou a la mateixa parcel·la gràcies a una inversió de vora 12,1 milions d’euros per part de la Conselleria. Tota l’actuació, des de la redacció del projecte fins a la construcció del nou centre, l’està gestionant l’Ajuntament d’Ontinyent a través del pla Edificant.

 

La redacció del projecte del nou institut, que comptarà amb una àgora que afavorirà les relacions humanes i espais multifuncionals que potencien la innovació pedagògica, ja està molt avançada. Per això mateix, durant la reunió, el director general d’Infraestructures Educatives i l’alcalde han informat la comunitat educativa de l’IES l’Estació que la previsió és que les obres comencen durant la segona meitat de 2022.

 

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha destacat que “la coordinació amb l’Ajuntament d’Ontinyent és molt satifactòria ja que hem finalitzat la millora de cinc centres educatius i estem avançant per a licitar en els pròxims mesos les obres en quatre centres més centres, entre ells el nou institut de l’Estació”.

 

“Molt prompte assignarem des de la Conselleria els fons econòmics per a  reformar i ampliar el conservatori amb, una inversió de més de 5 milions d’euros”, ha afegit Víctor Garcia.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que “hui hem repassat les 10 actuacions del pla Edificant a Ontinyent de les quals tenim 5 ja executades, i hem visitat dos dels espais pendents. El Director General ha confirmat la delegació de les obres del Conservatori, el què és una notícia important per a nosaltres perquè ens permetrà la contractació i redacció del projecte en 2022 i la contractació i execució en 2023. De l’IES l’Estació s’ha presentat hui el projecte d’implantació, després vindran el projecte bàsic i el d’execució, i l’objectiu és que a l’estiu de 2022 puga començar aquesta obra tan important”. Jorge Rodríguez ha agraït “l’interés que ha mostrat en tot moment el director general d’Infraestructures Educatives pel projecte d’Edificant a Ontinyent, que suposarà una inversió global de més de 25 milions d’euros a la ciutat”.

 

El disseny del nou IES l’Estació, a més de les necessitats educatives d’aquest centre, amb més de 800 alumnes d’ESO, Batxillerat i FP, també inclou les aportacions de la comunitat educativa a través d’una comissió de seguiment està integrada pel professorat del centre, tècnics municipals i de la Conselleria i l’empresa Ramón Esteve Estudio de Arquitectura, adjudicatària de la redacció del projecte.

 

Les actuals instal·lacions de l’IES l’Estació seran enderrocades a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat, donant pas a un centre modern i sostenible energèticament, que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, i que atendrà les innovacions pedagògiques aportades pel professorat del centre.

 

Quant a la reforma i l’ampliació del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, amb una inversió per part de la Conselleria pròxima als 5,2 milions d’euros, el director d’Infraestructures Educatives ha explicat a la comunitat educativa que la Conselleria i l’Ajuntament ja estan en la part final de la tramitació de la delegació de competències. Així, la memòria tècnica ja està finalitzada i en els pròxims mesos es procedirà a finalitzar la memòria econòmica i reservar el crèdit de la inversió perquè el ple municipal puga acceptar la delegació d’obres i que la ratifique el conseller Vicent Marzà.

 

Aquesta nova adjudicació de pressupost d’Educació de la Generalitat mitjançant Edificant elevarà a 10 les actuacions de nova construcció, reforma o millora dels centres educatius d’Ontinyent, que sumen 25,1 milions d’euros d’inversió per part del departament del conseller Vicent Marzà.

 

Projectes aprovats i pròximes licitacions d’obra

 

A més de la nova construcció de l’IES l’Estació, també s’està preparant la licitació de les obres de reforma i ampliació d’altres dues escoles: el CEIP Bonavista i el CEIP Martínez Valls. Al CEIP Bonavista, la Conselleria invertirà uns 2,7 milions d’euros en la reforma integral de les instal·lacions i s’ampliarà l’aulari d’infantil. Al CEIP Martínez Valls, el departament de Vicent Marzà hi destinarà més de 2,1 milions euros, per a construir un gimnàs i una aula d’Infantil.

 

Una altra de les actuacions previstes per a licitar en breu és la rehabilitació del CEIP Vicente Gironés Mora, on Educació de la Generalitat destinarà 2,1 milions d’euros a millorar l’eficiència energètica i l’aïllament tèrmic del centre, així com l’ampliació de l’aulari d’Infantil i la reforma integral del bloc de Primària.

 

Les altres cinc intervencions del pla Edificant a Ontinyent ja s’han portat a terme. Es tracta de la retirada de l’amiant del CEIP Carmelo Ripoll, on, a més, s’ha procedit a millorar el seu aïllament tèrmic. Aquest projecte ha suposat una inversió de 131.446,63 euros. També han finalitzat les obres al Col·legi d’Educació Especial (CEE) Vall Blanca, on s’han invertit 190.633,67 euros en la reforma de l’aula taller, millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors.

 

També han finalitzat els treballs al CEIP Lluís Vives, on, amb una inversió de 297.440,07 euros per part d’Educació de la Generalitat, s’han reformat els banys i s’ha millorat l’aïllament tèrmic amb la substitució de les finestres de fusteria per altres d’alumini.

 

Al CEIP La Solana s’han invertit 120.361,57 en la substitució de les portes de fusteria exterior per altres de més eficients tèrmicament, la protecció dels pilars de ferro de la coberta i la reforma de les pistes esportives del centre. Igualment, a l’IES Pou Clar s’han destinat des de la Conselleria 236.109,10 euros en una actuació que ha permés modernitzar la calefacció dels tallers i la instal·lació elèctrica així com reparar el voladís del trinquet.