La Confederació neteja el Clariano pels danys de ‘Glòria’ mes i mig després

Els treballs que efectua Tragsa havien estat reclamats per l’Ajuntament

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) està procedint a la neteja del riu Clariano al seu pas per Ontinyent dels desperfectes de la DANA del passat mes de setembre i la tempesta Gloria de gener, de fa mes i mig.

Els treballs suposen la retirada de les deixalles vegetals i restes d’arbrat que encara quedaven per retirar després de les tempestes al tram del riu comprés entre el Pont de la Costa-El Carril fins passar la depuradora, un espai sobre el que l’Ajuntament no podia actuar per ser competència de la Confederació.

Consolidar espais

Els treballs estan sent efectuats per l’empresa pública Tragsa (dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica), accions que el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava que «són intervencions que estaven pendents i que la Confederació està atenent a tota la Comunitat Valenciana. Ací a Ontinyent ja s’han vingut fent altres actuacions amb ajuda de la Conselleria per retornar a la normalitat i consolidar espais, però quedava encara pendent esta neteja que per fi ja està efectuant-se”, manifestava.