Javier Planas: «És un honor que Pere Baenas plante un monument en Daimús»

L’artista, guanyador del primer premi d’Especial en les passades Falles, serà l’encarregat de plantar per primera vegada un monument faller a Daimús

Daimús es convertirà el proper cap de setmana un dels municipis de la Safor que han celebrat Falles. Però no es tracta d’una falla qualsevol, serà un monument de l’artista Pere Baenas (guanyador de la secció Especial de València amb la falla Convent de Jerusalem) que tindrà el privilegi de ser la primera Falla que lluirà i cremarà en els carrers de Daimús,

Allí es plantarà, el pròxim 7 d’octubre perquè creme coincidint amb la festivitat del 9 d’Octubre. Això és possible per dos motius. El primer, perquè la localitat forma part de les 30 sense tradició fallera que ha triat la Diputació de València per a plantar un monument, dins del programa d’ajudes al gremi d’artistes fallers per a pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

I el segon ens l’ha explicat l’alcalde, Javier Planes,»ha sigut una deferència de l’artista cap a la nostra ciutat ja que té el taller a Daimús i ha volgut oferir-nos este detall». També ha explicat que el municipi aprofitarà esta ocasió històrica per a organitzar un parell de dies festius entorn al monument.

Les  jornades falleres de Daimús comptaran amb dues cercaviles protagonitzades per la banda de música de la localitat, un castell de focs artificials i dos espectacles musicals: un concert dels Germans Penalba el divendres, i un tribut musical el dissabte per la nit després de la cremà de la falla. El dia 9 d’Octubre, a les 12:00 hores se celebrarà l’acte institucional del 9 d’Octubre davant de l’Ajuntament.

.