Injecció de 200.000 euros per al Museu del Textil d’Ontinyent

La Vall ens Uneix vota a favor del pressupost de la Diputació, que contempla l’aportació

La Vall Ens Uneix informa que ha aconseguit una subvenció de 200.000 euros de la Diputació de València per a les obres del Museu del Textil de la Comunitat Valenciana amb seu a Ontinyent.

El diputat per Ontinyent, Joan Sanchis, votava aquest dimecres a favor del pressupost de la corporació valenciana per al pròxim any, que dóna compliment al suport compromés al seu dia pel president de la Diputació Toni Gaspar a l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez en incloure esta partida.

En paraules de Joan Sanchis, “el del Museu del Textil és un projecte molt important per a Ontinyent, per a La Vall d’Albaida i per a tot el sector a la Comunitat Valenciana. Un museu que va a ser tot un estendard per al tèxtil valencià, un punt d’encontre i d’intel·ligència, que no sols mirarà al passat sinó també a un futur industrial vinculat a la innovació, en la mateixa línia que ve treballant a nivell local el Govern d’Ontinyent”, destacava.

Fases del projecte

Cal recordar que la Diputació forma part del Patronat de la Fundació Museu del Textil de la Comunitat Valenciana, que es va reunir en juliol de 2018 per aprovar el conveni amb la Generalitat per finançar la primera fase de les obres, en una sessió a Ontinyent a la qual va assistir el president de la Diputació, qui posteriorment visitava les obres junt a l’Alcalde d’Ontinyent, el President de Caixa Ontinyent i diversos representants municipals i del patronat.

Una visita en la qual Gaspar assegurava que el del Museu Tèxtil “és un projecte molt important per a tota la Comunitat Valenciana”, per al qual la Diputació ja havia aportat 12.000 euros per al Pla Director del Museu, “i tenint en compte la gran envergadura d’aquest projecte de caire autonòmic, anem a estudiar com fer noves col·laboracions”, avançava.

Joan Sanchis es felicitava “que eixa receptivitat a les nostres peticions s’hagen concretat ara atenent la nostra proposta concreta de donar suport a la segona fase de les obres, un suport que es concreta en uns pressupostos per a 2021 que al seu conjunt resulten positius per a La Vall d’Albaida, i per això han comptat hui amb el nostre vot a favor”, destacava.