Home Gandia Gandia restaura una ximenera industrial en 60.000 euros donats per Dulcesol

Gandia restaura una ximenera industrial en 60.000 euros donats per Dulcesol

Gandia restaura una ximenera industrial en 60.000 euros donats per Dulcesol

El govern de Gandia intervé d’ofici per a afermar la façana de l’antiga Guarderia Wilson, de propietat privada, davant la seua deterioració

La setmana passada van començar els treballs per a la rehabilitació de la ximenera industrial de Rajolars, que es troba en l’entrada Sud de Gandia.

Antiga guarderia Wilson de Gandia.

La mesura s’emmarca dins del programa de recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat posada en marxa per a l’actual executiu. En aquest cas, els treballs seran sufragats per l’empresa Tecnorango SL, vinculada al grup Grup Dulcesol.

La mercantil aportarà els prop de 60.000 euros necessaris per a posar en valor la ximenera després de la signatura d’un conveni que va ser rubricat en alcaldia fa uns mesos.

El coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell ha declarat que “era un compromís d’aquest govern reparar el patrimoni, i sobretot el patrimoni industrial, en una de les entrades més visibles de Gandia”.

Es durà a terme no solament la restauració i consolidació d’aquesta icona en l’entrada de Gandia, sinó que a més es millorarà el seu entorn amb il·luminació i la urbanització de zones adjacents. “Donem resposta a una iniciativa públic-privada que dignifica l’entorn i el patrimoni de la ciutat”, ha afegit Mascarell.

Així mateix, a l’igual que en el cas de l’edifici de la Tasa, l’Ajuntament de Gandia ha intervingut d’ofici en l’antiga guarderia Wilson, també de titularitat privada, la façana de la qual pateix despreniments que podrien suposar un perill a la ciutadania.