Gandia reconeix els joves lectors el Dia de les Biblioteques

Un dels joves lectors supera els 370 préstecs en un sol any.

 

Gandia va celebrar ahir el Dia de les Biblioteques i ho va fer amb un acte que es va celebrar a la plaça Rei Jaume I on es va posar en valor la importància de les biblioteques i el paper que desenvolupen a la nostra ciutat a favor de la literatura, el coneixement i, en definitiva, la cultura.

Hi van acudir l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la regidora delegada de l’IMAB, Balbina Sendra; a més d’altres representants de la corporació municipal.

Prieto va dirigir-se als assistents afirmant que les biblioteques són una garantia de la igualtat d’oportunitats. Un espai de seguretat i confortabilitat per a l’estudi on centenars d’estudiants es preparen per als seus exàmens i proves d’avaluació.

L’alcalde va voler agrair als lectors la seua implicació i amor per la lectura que permet «mantenir la tradició d’aquests espais meravellosos, per mantenir-los vius perquè suposa mantenir en molta vida la nostra cultura; gràcies també als treballadors i treballadores de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques i de la regidoria de Biblioteques per la feina que feu de modernització, organització d’activitats i diversificació de serveis».

El dia de les biblioteques també va servir per a posar en valor no només l’acte dels préstecs del llibre i espai d’estudi sinó totes les activitats que des de les set biblioteques es fan setmanalment com el taller de filosofia, els grups de conversa, mindfulness, classes de reforç, passant per les trobades amb autors, entre d’altres.
També es va reconéixer els 60 xiquets i xiquetes que van participar en el «Repte lector» d’aquest any així com als lectors més fidels de la xarxa de biblioteques que en un dels casos supera els 370 préstecs en un sol any.