Gandia obri el pla de participació urbanístic per a repensar el futur del nucli històric de la platja

El govern preveu dotar l’espai de les infraestructures i ambientacions paisatgístiques per fer-lo més amable

El departament d’Urbanisme de Gandia prepara, amb la Junta de Districte de la Platja de Gandia, un pla per a repensar el nucli primitiu de la platja.

Un espai de 298.597 m2, denominat primera zona de la platja Nord, entre l’avinguda de la Pau i l’Hotel Bayren, i que va començar a desenvolupar-se durant la II República.

La voluntat del govern local és impedir els excessos d’edificabilitat ambiental que hi puguen haver i dotar l’espai de les infraestructures i ambientació paisatgístiques necessàries que el milloren, que el facen més amable i saludable.

Mobilitat i l’habitabilitat

Es concreta en 5 objectius: La integració tipològica i paisatgística; la mobilitat i l’habitabilitat de l’espai públic; l’increment dotacional, l’adaptació a l’efecte del canvi climàtic, el foment del turisme sostenible i la desestacionalització.

Així, el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyat del president de la Junta de Districte de la Platja, Ferran Martínez, han comunicat la posada en marxa de la primera fase del pla de participació urbanístic, el primer que es realitza en la història de Gandia.

La ciutadania en general i residents, empreses i comerciants de la platja en particular ja pot descarregar-se o omplir online un qüestionari i fer-hi les seues propostes (www.gandia.org).

També s’hi farà una bustiada per la zona i es trobarà el qüestionari als edificis públics de Gandia i la Platja. Es podrà enviar també al correu participaplatja@gandia.org.

«La platja, a l’igual que la resta de la ciutat, ha de ser un espai més amable, més saludable per al veïnat i el visitant, seguint l’estratègia del govern del Serpis de fer de l’espai un factor fonamental de la millora de la qualitat de vida», ha indicat Alandete.