«La Covid-19 demostra que cada vegada és més necessari dotar-nos d’espais lliures i saludables per als vianants»

El vicealcalde de Gandia, Pep Alandete, remarca la rellevància del Pla de Participació Urbanístic per a redefinir el nucli antic de la platja

Gandia ha iniciat el pla de participació urbanística per a repensar el futur del nucli antic de la platja que evite els excessos d’edificabilitat ambiental i dotar l’espai de les infraestructures i ambientació paisatgístiques necessàries que el milloren.

El vicealcalde de Gandia, Pep Alandete, ha explicat que l’objectiu és fer d’aquesta part del districte un espai més amable i saludable.

Per al regidor d’Urbanisme la Covid demostra que s’han fet més necessàries que mai els espais verds, lliures i saludables.

«Amb un urbanisme participatiu, complint els objectius 2030 de l’ONU pel que fa a les ciutats saludables; connectant amb l’etapa Covid que estem vivint, en la qual cada vegada és més necessari dotar-nos d’espais lliures i saludables per als vianants», ha explicat.

«Però no volem que aquest pla participatiu que exigeix la normativa siga un mer tràmit, sinó que la gent s’implique en aquesta reflexió compartida”, ha indicat el vicealcalde.

Aquesta primera fase durarà un mes aproximadament. Posteriorment, en un mes i mig, s’hi realitzaran tallers sectorials, en els quals ja està treballant un equip muti-disciplinar i on els diferents agents econòmics i socials concretaran les mesures “d’eixa Gandia del futur, post-Covid, on el vianant és qui mane realment”.

Per a participar:

La ciutadania en general i residents, empreses i comerciants de la platja en particular ja pot descarregar-se o omplir online un qüestionari i fer-hi les seues propostes (www.gandia.org).