La iniciativa permetrà que s’evite l’emissió de 30 tones de CO2 i suposarà un estalvi per a les arques municipals de més de 9.200 euros a l’any.
El regidor responsable dels pàrquings municipals, Salvador Gregori i el regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, han comparegut aquest matí per anunciar que l’ajuntament de Gandia instal·larà plaques solars sobre la teulada de les casetes municipals de la plaça del Tirant per aconseguir que tant aquestes dependències municipals com el pàrquing del Centre Històric s’autoabastisca d’energia solar.
«El sostre de les casetes del Tirant és el lloc ideal, ja que és a prop del punt de consum i està perfectament orientat a més de tenir moltes hores de sol» va explicar el responsable dels pàrquings municipals qui afegia que «suposarà un estalvi molt important d’energia al pàrquing del Centre Històric i en poc més de cinc anys tindrem la inversió amortitzada».
Tal com ha informat Gregori, es licitarà la instal·lació de plaques solars que generaran un total de 54Kw que produiran anualment més de 99.000 kW. Aquesta iniciativa permetrà que s’evite l’emissió de 30 tones de CO2 i suposarà un estalvi per a les arques municipals de més de 9.200 euros a l’any.
L’edil ha informat que la licitació es realitzarà per un import de 62.000 € tot i que s’espera que el preu d’adjudicació siga menor. També es licitaran quatre punts de càrrega per a vehicles elèctrics o híbrids endollables com els que ja existeixen al pàrquing de Prado.
Pla de modernització i renovació
Durant la roda de premsa, Gregori ha recordat que dins del pla de modernització i renovació dels pàrquings municipals ja s’han emprés mesures com ara modernització del control d’accés, millora de les màquines de pagament i validació de tiquets per unificar tots els pàrquings municipals, millora de l’accessibilitat per a persones i vehicles, a més de millorar l’entorn del pàrquing del Centre Històric.
Per concloure la seua intervenció, Salvador Gregori ha avançat que aquesta mesura suposa el primer pas cap a la sostenibilitat energètica municipal. «Volem fer el mateix al pàrquing del Prado i esperem que abans de final d’any puguem instal·lar plaques a la teulada del Mercat del Prado i del CSI-COM per abastir el mateix pàrquing, al CSI-COM, el Mercat i la Casa de la Marquesa amb el que estaríem estalviant prop de 30.000 € a l’any» «Hem de seguir avançant per complir els ODS i que aquests objectius qui les nostres polítiques» va finalitzar.
Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell va explicar que la factura energètica del consistori està al voltant dels 1,1 milions d’euros. «Tot el que puguem fer per ser més sostenibles energèticament també ens permetrà disposar de més recursos econòmics per millorar altres serveis. No és possible que en un país com Espanya, amb una gran quantitat d’hores de sol, no estiguem aprofitant aquesta energia com hauríem».