El xalet de la marihuana de Calp

Guàrdia Civil deté a dos homes

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Miller d’àmbit nacional, que desenvolupa el Pla de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana i els beneficis d’este, ha desmantellat una plantació de marihuana localitzada a l’interior d’un xalet en una urbanització de Calp.

S’han detingut a dos homes, els quals han ingressat a la presó per estos fets.

Rigorosa investigació

Durant el mes d’abril del present any, la Guàrdia Civil va rebre informació sobre l’existència d’una plantació de marihuana de tipus indoor en un xalet situat en una exclusiva urbanització de Calp, amb vista a la mar i accés directe a una de les seues cales.

L’Àrea d’Investigació del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Calp va iniciar l’operació Dasiu 1 amb l’objectiu d’identificar i detindre als responsables.

A mesura que avançaven les investigacions, els agents van aconseguir identificar a dos homes de nacionalitat lituana, de 22 i 35 anys, amb antecedents policials relacionats amb delictes similars als que estaven sent investigats.

Distribució del treball

Els rols dels implicats estaven clarament definits: mentre un s’encarregava de cuidar i recol·lectar la plantació, l’altre es dedicava a les tasques logístiques.

A més, amb la finalitat d’obtindre guanys, els detinguts havien realitzat enganxaments il·legals a la xarxa elèctrica.

Finalment, el 25 de setembre, els investigadors van dur a terme una entrada i registre en l’habitatge, culminant amb la detenció de tots dos individus.

Durant l’operació, es van confiscar 250 plantes de marihuana, 3,250 quilograms de cabdells de la mateixa droga i material utilitzat per al cultiu de la marihuana, incloent 30 ventiladors, 6 aparells d’aire condicionat, 79 llums halògens i una considerable quantitat de cablejat elèctric.

Als detinguts se’ls han imputat els delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

El Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia ha decretat l’ingrés a la presó de tots dos individus pels fets investigats.