El nou Hospital d’Ontinyent sense data d’obertura

Esta setmana s’ha instal·lat la nova màquina de ressonància magnètica

L’Hospital d’Ontinyent ja compta amb la nova màquina de ressonància magnètica pendent d’instal·lar-se. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; la regidora de Sanitat, Paula Soler; el gerent de l’Àrea de Salut, Juan Manuel Campos; la directora de l’Hospital Mª José Dasca; i tècnics encarregats de les obres del nou Hospital, han visitat les obres del centre sanitari, i constatat que aquesta es troba instal·lada en els terminis previstos.

Cal recordar que a petició de la constructora OHL es va haver d’adaptar el projecte a la instal·lació de la maquinària de ressonància magnètica, que presentava unes dimensions superiors a les previstes inicialment. Açò va obligar a introduir canvis en la distribució arquitectònica ja executada i a modificar el disseny de la segona planta del complex, amb una inversió de 3’7 milions d’euros. La nova màquina de ressonància magnètica havia d’instal·lar-se puntualment en aquest espai fet a mida, ja que el cost de la mateixa està finançat amb ajuda de la Unió Europea, molt estricta en el compliment dels terminis vinculats a les subvencions.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “hi ha encara molt de treball per davant i no volem precipitar-nos per a parlar de dates perquè ja tenim l’experiència. Sorprenentment, en abril d’aquest mateix any, féiem una visita a l’Hospital amb l’anterior president de la Generalitat i ens van fer creure a totes i tots els alcaldes de la comarca, que l’Hospital estava quasi finalitzat. Ara hem pogut comprovar de primera mà que la realitat és ben diferent, i després d’haver tingut congelades les obres durant 7 mesos, encara queda molt treball per veure finalitzat el nou Hospital»

Cal recordar que en una recent reunió, el conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez, informava a l’alcalde d’Ontinyent de la licitació de diverses obres per a l’equipament del nou hospital de la ciutat. Estes obres ja licitades i pendents d’execució ascendeixen a més de 10 milions d’euros, incloen aspectes com les “sales blanques”, els quiròfans, la sala d’esterilització, cafeteria, cuina o aparells i instrumental divers, tal com aparells de diganòstic com electrocardiograma, aparells d’oftalmologia, odontologia, colposcopia, otorriniolaringologia o endoscopia.