«El nou col·legi permetrà que els alumnes de La Font estiguen al Francesc Carròs fins als 16 anys»

Pablo Puig, alcalde de La Font d’en Carròs

Pablo Puig porta 7 anys com a alcalde de La Font d’en Carròs, dos legislatures, és graduat social i té 42 anys. De la seua experiència governant el poble destaca el contacte amb la gent, poder saber la realitat de cada un dels seus veïns, els seus problemes, empatitzar amb cada una de les persones, i dins de les seues possibilitats, intentar ajudar-los.

Què destaca de les festes d’aquest 2022?

Cal remarcar que intentarem que la gent gaudisca de les festes d’aquest any com eu van fer amb les d’abans de la pandèmia, en 2019. Volem aconseguir tornar a la normalitat festiva del poble.

Quines són les polítiques més importants que han desenvolupat enguany?

Al final, totes les relacionades amb les persones.

En l’àmbit educatiu els alumnes estrenen escola nova, el tema esportiu ha tornat a la normalitat prepandèmica, en el que respecta a la cultura no hem abaixat el teló cap dia i hem pogut mantenir, a pesar de la pandèmia, tots els tallers, teatres i teatres infantils, programació musical etc. I per últim a nivell serveis socials, hem facilitat l’assistència domiciliària gratuïta i la integració de persones amb diversitat funcional.

En què creu que ha millorat el poble en les seues legislatures?

Primer que tot, en tranquil·litat, hem tret la crispació política de les institucions. També hem millorat àrea per àrea, escoltant les necessitats del poble i hem complit els objectius, revalorant el municipi en patrimoni i turisme.

La Font ja té escola nova i més, de qui és el triomf d’aconseguir aquest important centre?

De tota la comunitat educativa, tant el professorat com l’AMPA i l’ajuntament posant la seua part corresponent, tots units, unint forces per reclamar a la conselleria i aconseguir el nostre objectiu.

Què suposa aquest nou centre educatiu per a La Font i els pobles del voltant?

Una millora per a la ciutadania. Ara tenim l’ESO, on el seu alumnat podrà quedar-se al poble fins als 16 anys i no haver de desplaçar-se en acabar la primària. Més avant, per poder continuar amb els estudis, estem plantejant-mos incorporar el batxillerat i alguns cicles formatius, però primer hem d’acabar de consolidar l’ESO i suplir totes les necessitats d’aquesta.

Quines obres s’estan executant ara?

Ara mateix sols està en marxa la remodelació del Parc Tirant i Carmesina.

D’ací a poc temps vindran més, com l’obertura d’alguns carrers, a finals d’any la primera fase de construcció del Cassal Jove i la rehabilitació del castell.

Quins són els principals projectes que resten per al que queda de legislatura?

Tenim tres o quatre fronts a complir, l’ampliació de l’escola, on volem ferla part de l’edifici del qual albergarà les instal·lacions de l’ESO, com els laboratoris etc. , continuar amb el tema de la construcció del trinquet i el Cassal Jove i la remodelació integral del Carrer Cervantes.

Pablo Puig tornarà a ser candidat?

Sí, oficialment ja està dit. El meu compromís era com forme veguera les coses, faria o no faria, i tinc moltes ganes de revalidar l’alcaldia i el poble.

Si torna a governar quin projecte vol deixar fet?

Estaria pendent el magatzem municipal i el repten policial, però si o si, acabar els tràmits per poder fer el centre de dia, l’ampliació del cementeri, concloure l’edifici de l’ESO i les seues instal·lacions i la construcció del Cassal Jove.