El Govern aprova el nou enllaç de la carretera de Pego a Oliva

L’eliminació del perillós encreuament costarà 9,6 milions d’euros.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) del govern d’Espanya, va anunciar ahir que ha aprovat el projecte de “Control d’accessos en la N-332 entre els quilòmetres (km) 206,5 i 209,0. en el terme Municipal d’Oliva”. Segons el propi comunicat del Ministeri “el projecte aprovat servirà de base a les obres que es liciten, amb un pressupost estimat d’obra de 9,6 milions d’euros”.

Actualment en aquest tram de la carretera N-332 hi ha dues interseccions en “T” amb carrils centrals d’espera per als girs a l’esquerra, que permeten l’accés a Pego (CV-678) i a les platges de la zona. A més del trànsit existent en aquestes, sobretot en època estival, cal considerar la proximitat de totes dues interseccions (amb uns 620 metres aproximadament). També cal tenir en compte la proliferació d’accessos directes en tots dos marges.

Aquestes circumstàncies van provocar que des de les administracions locals es plantejaren diferents solucions que evitaren el punt negre en que s’havia convertit aquesta carretera que acumula un trànsit constant durant tot l’any i que es veu incrementat exponencialment en època estival.

Amb la situació plantejada amb aquest projecte que s’ha aprovat finalment, s’executarà un enllaç tipus “diamant” amb pesos que unirà les dues interseccions T, i a més s’executaran els camins de servei bidireccionals en tots dos marges per al control d’accessos en la mateixa N-332, entre els punts quilomètrics 206,5 i 209 en el terme d’Oliva.

Una reivindicació històrica

Les obres començaran en el quart trimestre de 2023 o el primer de 2024. I tal i com es va comprometre el Director General de Carreteres, en la reunió mantinguda amb la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el passat 17 d’octubre de 2022, el projecte ja ha sigut aprovat en aquest mes de desembre.

La vicealcaldessa d’Oliva ha agraït als tècnics del Ministeri que en tot moment ens han mantingut informats de l’evolució del projecte i la seva tramitació, així com a la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per la celeritat i el compliment de la seva paraula a l’hora d’abordar aquest problema” ha declarat la representat d’Oliva.

“S’ha donat una solució a una reivindicació històrica que venim fent tant els veïns i veïnes de Pego com d’Oliva i que ara, després d’aquesta negociació conjunta i amb la clara voluntat de treballar per millorar les nostres connexions, s’ha afrontat amb garanties per a la seguretat viària entre els nostres dos municipis. Estem d’enhorabona” ha afegit Morell.