Algemesí, Xàtiva, Ontinyent i Alzira entre els municipis que menys esforç cal per comprar un habitatge

Xàbia és un dels tres municipis d’Espanya on calen més anys per comprar un habitatge

Un estudi d’UVE valoracions ha conclós que Algemesí, Ontinyent, Xàtiva i Alzira són els municipis valencians que menys esforç familiar necessiten per comprar un habitatge. L’estudi s’ha realitzat en 276 municipis de l’estat espanyol. En el cas contrari se situa Xàbia, que és un dels tres municipis d’Espanya on calen més anys per comprar un habitatge

L’estudi conclou que una família va necessitar la renda de 6,32 anys, de mitjana, per adquirir un habitatge el 2022. Això és a nivell d’Espanya. Tot i aquesta dada, el president de l’entitat assegura que l’any passat “va ser l’any en què els comprats d’habitatge van haver de fer el menor esforç per adquirir una llar dels darrers anys”.

L’esforç ho calculen en dividir el valor de l’habitatge al mercat entre la renda mitjana de les llars. Així, el 2022 el valor de mercat que fa aquesta taxadora va ser de 195.452 euros i la renda de la llar de 30.923 euros.

Les dades s’apliquen a 276 municipis de més població d’Espanya per als quals el Ministeri de Foment publica els preus mitjans unitaris per habitatge.

L’entitat assenyala sobre aquestes dades que «a banda de Madrid, Barcelona i Donostia tots ells són municipis on l’activitat turística és dominant. Això suggereix que els preus dels habitatges en zones turístiques podrien estar relacionats amb la renda familiar dels seus poblacions d’una manera diferent de la resta”.

Es poden consultar totes les dades en el següent enllaç.