El futur parc tecnològic d’Alcoi comença a treballar en l’atracció d’empreses

Districte Digital i l’Ajuntament d’Alcoi concretaran les bases de col·laboració entre totes dues entitats, amb l’objectiu de comercialitzar i potenciar el complex entre els agents emprenedors i innovadors

El director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i director de Districte Digital, Antonio Rodes, ha visitat aquest dilluns les obres del futur parc tecnològic-sociocultural de Rodes, acompanyat per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez; i el regidor d’Innovació, Jordi Segura.

La visita ha tingut com a objectiu començar a establir les bases de col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i Districte Digital, amb l’objectiu de dissenyar la comercialització del futur parc tecnològic i el procés d’atracció d’empreses.

Toni Francés ha presentat sobre el terreny els espais i usos del futur parc i ha subratllat que «el parc tecnològic de Rodes situarà a Alcoi com a referent de la nova economia i generador d’ocupació i riquesa en tot el territori valencià, a través d’àmbits tan capdavanters com la robòtica o la digitalització. En aquest sentit, les sinergies amb Districte Digital són molt interessants i tenen un gran potencial, ja que contribueixen a vertebrar les oportunitats i a retindre talent».

Inversió de 13 milions d’euros

La rehabilitació de l’antiga illa de Rodes Hermanos per a convertir-la en un Parc Tecnològic suposa una inversió de 8 milions d’euros, cofinançada al 50% per la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Pluriregional d’Espanya 2014-2020. Per part seua, la Generalitat Valenciana aporta 2,6 milions d’euros; i l’Ajuntament d’Alcoi, que es farà càrrec dels 1,4 milions d’euros restants.

En els treballs que s’estan duent a terme en aquests moments s’inclou la construcció del Centre d’Interpretació Turístic d’Interior (CDTi), que se situarà en les antigues cotxeres modernistes que formen part del complex. Aquestes obres estan valorades en 2,1 milions d’euros i seran sufragades íntegrament per Turisme de la Generalitat Valenciana.

Completarà el projecte la recuperació de dos edificis adjacents al carrer Tibi per a transformar-los en centre administratiu. Es tracta de dos bloc de cases en les quals s’integraran les oficines municipals, així com una àrea tecnològica i d’investigació, amb un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, amb oficines i un ‘cotreball’ públic.

Aquesta tercera actuació estava valorada en 2,3 milions, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi aporta el 55% i la Diputació d’Alacant el 45% restant. No obstant això, el concurs per a licitar les obres va quedar desert i l’Ajuntament d’Alcoi està revisant el projecte per a tornar a publicar-lo amb un preu superior.

La recuperació de tota l’illa de Rodes suposarà una inversió total de 13 milions d’euros.