El comerç d’Almussafes col·labora amb els Reis Mags en la recollida de cartes

L’Ajuntament dissenya i reparteix entre la infància de la localitat un model de missiva per a facilitar la comunicació dels seus desitjos nadalencs

 

Els xiquets i les xiquetes d’Almussafes podran depositar enguany les seues cartes dirigides als Reis Mags en les bústies que habilitaran per a això un total de 29 establiments pertanyents a l’Associació d’Empresaris i Comerciants del municipi (AECAL). L’Ajuntament repartirà en els dos CEIP de la població i en el Centre d’Informació Juvenil els impresos per a poder emplenar els missatges amb els desitjos, que hauran de lliurar-se en el negoci que aparega en la part inferior de la fulla per a rebre a canvi un regal commemoratiu de part de Melcior, Gaspar i Baltasar. Amb aquesta mesura es busca potenciar les visites als xicotets comerços i evitar les aglomeracions que podrien produir-se si se centralitzara la recepció d’aquestes cartes en el Centre Cultural, com sol ser habitual. Ses majestats visitaran la població el dimarts 5 de gener en una festa estàtica que es desenvoluparà en el Pavelló Poliesportiu.

Els Reis Mags han trobat a Almussafes a l’aliat perfecte per a agilitar la gestió dels regals nadalencs de la infància del municipi: el col·lectiu de comerciants. Per primera vegada, el sector participarà activament en la recollida de les cartes dirigides a les seues majestats a través d’una original iniciativa que es va oficialitzar el passat dissabte 12 de desembre al matí a la sala de conferències del Centre Cultural amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Associació d’Empresaris i Comerciants de la localitat (AECAL) i Melcior, Gaspar i Baltasar.

Detall commemoratiu

En virtut d’aquest acord, els 29 negocis adherits al mateix es comprometen a instal·lar en els seus establiments urnes en les quals els xiquets i les xiquetes d’Almussafes podran depositar les seues cartes emplenades. Per a això, hauran d’utilitzar el model que l’Ajuntament ha dissenyat, imprés i distribuït en els CEIP Pontet i Almasssaf i en el Centre d’Informació Juvenil. Cada jove haurà d’entregar-la en l’establiment que apareix assenyalat en la part inferior de la carta per a poder rebre a canvi un detall commemoratiu.

“L’objectiu és facilitar al màxim el lliurament d’aquestes cartes i res millor per a això que implicar en el procés als i les comerciants, els qui necessiten més que mai el nostre suport en un moment d’especial dificultat com el que estan vivint. A més, a través d’aquest sistema evitem possibles aglomeracions en la recepció del Centre Cultural, que és on habitualment se sol col·locar la Bústia Real”, explica el regidor de Comerç i Cultura, Àlex Fuentes, qui va acompanyar en l’acte, al costat de la regidora d’Infància i Juventut, Belén Godoy, a la junta directiva d’AECAL.

“Ens hem coordinat també amb els centres educatius per a garantir que ningú es queda sense la seua carta, per la qual cosa agraïsc la predisposició mostrada pels seus respectius claustres de professors i professores. Crec que, malgrat la pandèmia, i amb les lògiques restriccions sanitàries, podem i hem de gaudir del Nadal al costat de la nostra infància i per aquest motiu ens hem posat a la disposició del teixit empresarial per a coordinar aquest curiós projecte que esperem que compte amb el suport de la ciutadania”, ressalta Godoy, qui aprofita per a posar en valor la campanya sobre joguets segurs i no sexistes impulsada pel Consell de la Infància i l’Adolescència, en la qual s’advoca per racionalitzar el nombre de regals que es reben.

Festa de Reis

Degut a la pandèmia, enguany l’Ajuntament d’Almussafes ha substituït la tradicional Cavalcada de Reis per una festa estàtica que se celebrarà el dimarts 5 de gener en el Pavelló Poliesportiu, amb el públic assegut i en tres passes, permetent d’aquesta forma l’assistència d’un major nombre de persones. En ella, Melcior, Gaspar i Baltasar estaran acompanyats per artistes de música, dansa, circ i percussió. Les entrades per a l’espectacle podran recollir-se gratuïtament a partir de hui, dilluns 14 de desembre.